Dragan Popović i Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Popović i Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2021, 07:06

SPS-JS: Valjevski naprednjaci zaboravili stožera Srbije Aleksandra Vučića

č: | fb:

Odbornici koalicije SPS-JS smatraju da je poverenik valjevskih naprednjaka Jelena Nikolić-Lekić, zahvaljujući se Vladi Srbije za pomoć i podršku, "nepravedno zaboravila stožera Srbije Aleksandra Vučića".

 

Šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović je rekao da, nakon održanih izbora za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji Valjeva, veličajući ostvarene rezultate SNS-a, Jelena Nikolić-Lekić se u ime GrO te stranke posebno zahvalila Vladi Srbije za bezrezervnu podršku lokalnim vlastima u razvoju našeg grada.

 

Prema njegovim rečima ova izjava za medije je još jedna u nizu uvreda na račun Predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Naime, kaže Pavlović, jasno je da se Nikolić Lekić zahvalila državnim vlastima, međutim, za svaku osudu je to što su valjevski naprednjaci potpuno nepravedno izostavili, zaboravili i što ne misle na stožera i onog ko vodi Državu, gospodina Aleksandra Vučića našeg predsednika Republike. 

 

"Možda ovo i ne bi bilo tako strašno da je ovo prvi put valjevskim naprednjacima da na najbrutalniji način ne poštuju predsednika države. Podsećamo svekoliku javnost da su nepoštovanje i nezahvalnost i ranije pokazivali, a naročito kada se nisu udostojili da jednim pristojnim saopštenjem zahvale Aleksandru Vučiću za dovođenje nemačkog investitora u Valjevo", rekao je Pavlović.

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Smatra da je to "veoma strašno" iz više razloga. Najpre, navodi Pavlović, opšte je poznato da je Aleksandar Vučić lokomotiva razvoja Srbije.

 

"S tim u vezi, umesto da mu se iskaže zahvalnost i pruži podrška za relizaciju svih kapitalnih projekata koje je najavio za naš grad, lokalni naprednjaci kao da žele da ugroze rejting Aleksandra Vučića omalovažavajući ga pred sopstvenim narodom. Time, svakako ugrožavaju i budućnost Valjeva. Konačno, predsednik Republike oličava državno i narodno jedinstvo. Sledstveno tome, svako zanemarivanje te činjenice je diraktan atak na jedinstvo srpskog naroda koje nam je u ovom trenutku napotrebnije pred svim izazovima sa kojima se naša zemlja i naš narod suočavaju na spoljnjem i unutrašnjem planu", kazao je Đorđe Pavlović.

 

Odbornici koalicije SPS-JS su pozivali Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu da se u ime bolje budućnosti Valjeva javno izvini predsedniku Republike Srbije za spornu izjavu, a kako bi se sačuvala i potvrdila vera građana u Aleksandra Vučića i osigurao ostanak mladih u našem gradu.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 5 sati 53 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 5 sati 54 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara