Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2021, 09:38

Kompromitovani gas ili kompromitovana valjevska vlast?

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva je pokrenula postupak javne nabavke – "Stručni nadzor nad izvođenjem radova na instalaciji kompromitovanog prirodnog gasa za potrebe gasifikacije – rekonstrukcije MPC u JKP Toplana Valjevo i konverzija postojećih mazutnih gorionika".

 

Ovu javnu nabavku, koja je obajvljena na zvaničnoj internet przentaciji Valjeva i na Portalu javnih nabavki Srbija, potpisao je v.d. načelnika Gradske uprave Nebojša Petronić.

 

Na "kompromitovani prirodni gas", koji se našao u javnoj nabavci Gradske uprave Valjevo, ukazao je šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović na konferenciji za novinare gde je pretežno bilo reči o (ne)higijeni grada.

 

- Moram da naglasim da nije poenta u tome da se neko ismeva. Greške se dešavaju. Ali ovo je prilika da skrenemo pažnju gradskim vlastima da vode računa šta pišu. Ovo je velika javna nabvaka, objavljena i na Portalu javnih nabavki, tako da je to sramota za Valjevo i to može narušiti i ugled našeg grada. Raspitali smo se kod stručnjaka i naravno da su nam rekli da takav gas ne postoji, nego je u pitanju komprimovani prirodni gas. Ja razumem da  je aktuelna gradska vlast poprilično kompromitovana, ali gas je i dalje samo komprimovan - rekao je Pavlović.

 

Možda ova greška najbolje govori o tome koliko je aktuelna gradska vlast površna, brzopleta, a verovatno i nestručna.

 

Pavlović je zamolio v.d. načelnika Gradske uprave Nebojšu Petronića, koji je potpisao javnu nabavku sa "kompromitovanim gasom", da grešku ispravi kako nam se ne bi ponuđači, a i ostali, smejali, a i da se ne kompromitujemo!

Aktuelno

Ubska gimnazija (foto: Dragana Nedeljković)
U septembru Pre 22 sati 35 minuta

Ubska Gimnazija otvara sportsko odeljenje

Ubska Gimnazija "Branislav Petronijević" će od školske 2024/25. godine, pored dva postojeća odeljenja opšteg tipa, imati i jedno novo, specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima...

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
Od 22. do 26. maja Pre 19 sati 37 minuta

Sedmo međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice"

Va­ljevska muzička škola realizovaće sedmo me­đunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice" u koncertnim salama Muzičke škole "Živorad Grbić" i Valjevske gimnazije od 22. do 26. maja.