Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2021, 09:38

Kompromitovani gas ili kompromitovana valjevska vlast?

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva je pokrenula postupak javne nabavke – "Stručni nadzor nad izvođenjem radova na instalaciji kompromitovanog prirodnog gasa za potrebe gasifikacije – rekonstrukcije MPC u JKP Toplana Valjevo i konverzija postojećih mazutnih gorionika".

 

Ovu javnu nabavku, koja je obajvljena na zvaničnoj internet przentaciji Valjeva i na Portalu javnih nabavki Srbija, potpisao je v.d. načelnika Gradske uprave Nebojša Petronić.

 

Na "kompromitovani prirodni gas", koji se našao u javnoj nabavci Gradske uprave Valjevo, ukazao je šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović na konferenciji za novinare gde je pretežno bilo reči o (ne)higijeni grada.

 

- Moram da naglasim da nije poenta u tome da se neko ismeva. Greške se dešavaju. Ali ovo je prilika da skrenemo pažnju gradskim vlastima da vode računa šta pišu. Ovo je velika javna nabvaka, objavljena i na Portalu javnih nabavki, tako da je to sramota za Valjevo i to može narušiti i ugled našeg grada. Raspitali smo se kod stručnjaka i naravno da su nam rekli da takav gas ne postoji, nego je u pitanju komprimovani prirodni gas. Ja razumem da  je aktuelna gradska vlast poprilično kompromitovana, ali gas je i dalje samo komprimovan - rekao je Pavlović.

 

Možda ova greška najbolje govori o tome koliko je aktuelna gradska vlast površna, brzopleta, a verovatno i nestručna.

 

Pavlović je zamolio v.d. načelnika Gradske uprave Nebojšu Petronića, koji je potpisao javnu nabavku sa "kompromitovanim gasom", da grešku ispravi kako nam se ne bi ponuđači, a i ostali, smejali, a i da se ne kompromitujemo!

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 14 sati 48 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 45 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara