Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2021, 09:38

Kompromitovani gas ili kompromitovana valjevska vlast?

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva je pokrenula postupak javne nabavke – "Stručni nadzor nad izvođenjem radova na instalaciji kompromitovanog prirodnog gasa za potrebe gasifikacije – rekonstrukcije MPC u JKP Toplana Valjevo i konverzija postojećih mazutnih gorionika".

 

Ovu javnu nabavku, koja je obajvljena na zvaničnoj internet przentaciji Valjeva i na Portalu javnih nabavki Srbija, potpisao je v.d. načelnika Gradske uprave Nebojša Petronić.

 

Na "kompromitovani prirodni gas", koji se našao u javnoj nabavci Gradske uprave Valjevo, ukazao je šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović na konferenciji za novinare gde je pretežno bilo reči o (ne)higijeni grada.

 

- Moram da naglasim da nije poenta u tome da se neko ismeva. Greške se dešavaju. Ali ovo je prilika da skrenemo pažnju gradskim vlastima da vode računa šta pišu. Ovo je velika javna nabvaka, objavljena i na Portalu javnih nabavki, tako da je to sramota za Valjevo i to može narušiti i ugled našeg grada. Raspitali smo se kod stručnjaka i naravno da su nam rekli da takav gas ne postoji, nego je u pitanju komprimovani prirodni gas. Ja razumem da  je aktuelna gradska vlast poprilično kompromitovana, ali gas je i dalje samo komprimovan - rekao je Pavlović.

 

Možda ova greška najbolje govori o tome koliko je aktuelna gradska vlast površna, brzopleta, a verovatno i nestručna.

 

Pavlović je zamolio v.d. načelnika Gradske uprave Nebojšu Petronića, koji je potpisao javnu nabavku sa "kompromitovanim gasom", da grešku ispravi kako nam se ne bi ponuđači, a i ostali, smejali, a i da se ne kompromitujemo!

Aktuelno

Dan maline u Brankovini (foto: Milena Kuzmanović)
U nedelju Pre 12 sati 47 minuta

U Brankovini održan jubilarni 60. Dan maline

Jubilarna 60. privredno-turistička manifestacija "Dan maline" održana je u nedelju 26. juna u Brankovini. Za najboljeg malinara proglašen je Miroslav Savić iz Donjih Leskovica. Ovo je trenutak da...

Kuća u Ulici kneza Miloša (foto: Kolubarske.rs)
Prvi i poslednji susret sa Miloradom Miškovićem Pre 18 sati 5 minuta

Čežnja za rodnom kućom

Prvi i poslednji susret u Valjevu sa Miloradom Miškovićem opisala je novinarka Ljiljana Kecojević u tekstu "Čežnja za rodnom kućom", koji je objavljen u avgustu 2013. godine u mesečniku "Revija...  · 1 komentar