Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
08.09.2014, 14:36

Novi izbori jedino rešenje za Valjevo

č: | fb:

Novi izbori su jedino rešenje izlaska iz situacije u kojoj se Valjevo već duže vreme nalazi, ponovili su danas valjevski naprednjaci, koji su čvrstvo odlučili da neće ponovno ući u vlast sa socijalistima. „Svako njihovo udruživanje je prevara, svaka njihova akcija je održavanje abnormalno - normalnog  stanja u gradu i svako njihovo obećanje je šarena laža“, rekao je na konferenciji za novinare poverenik SNS u Valjevu Slobodan Gvozdenović. Kao jedan od primera „opšteg haosa“, Gvozdenović je naveo Gradsku toplanu koja je, kako tvrdi, u teškoj finansijskoj situaciji i pitanje je kako će se građani ove zime grejati. Zato, Gvozdenović pita – „da li gradonačelnik Stanko Terzić može da garantuje da će građani Valjeva imati adekvatno grejanje ove zime ili na nivou koji zakon propisuje? Ako gradonačelnik to ne može da garantuje, treba da kaže ko je kriv“.

Gvozdenović tvrdi da rukovodstvo Toplane, direktor i predsednik Nadzornog odbora, nije htelo da primi izveštaj državnog revizora, koji je poslat poštom, o poslovanju tog javnog preduzeća u 2013. godini.

-Izveštaj državnog revizora potvrđuje zakonsku ispravnost finansijskog poslovanja Toplane koje je u izveštaju dostavljeno Gradskom veću i Skupštini grada. Međutim takav izveštaj ne odgovara direktoru, kao ni aktuelnom gradskom rukovodstvu. Naime, oni su pokušali da utiču na revizora da isključi odobreni rabat iz prihoda koji iznosi 17,5 miliona dinara, jer bi u tom slučaju Toplana bila u gubitku. Motiv za ovakvo ponašanje treba da objasni gradonačelnik koji je gazda svim javnim preduzećima kao i skrpljenoj većini u Skupštini grada – kaže Gvozdenović.

Gvozdenović je danas komentarisao rad gradskog javnog pravobranioca, kome je  poručio da se „manje šeta po pijaci, a da se više bavi svojim poslom“ i da postupa u skladu sa Zakonom o državnom pravobranilaštvu.

-Gradski javni pravobranilac preispituje odluku Upravnog suda, o vraćanju Mihaila Jokića na mesto predsednika lokalnog parlamenta, koji je nadležan za upravne sporove i tako se stavlja na stranu vladajućih političkih opcija, što je nedopustivo, jer se ne bavi onim što mu je zakonom povereno - tvrdi Slobodan Gvozdenović. On dodaje da će SNS uskoro tražiti mišljenje državnog pravobranioca o postupanju gradskog pravobranioca i na taj način će rešiti misteriju da li pravobranilac treba da štiti imovinu grada ili treba da se svrsta na stranu vladajuće opcije.

„Možda bi bilo dobro da se javni pravobranilac angažuje u slučaju Vodovoda, gde je, i pored pet pravnika, angažovan advokat koji zastupa ovo javno preduzeća u sporu protiv dužnika. Javnom pravobraniocu ne pada na pamet da uzme te predmete i da zastupa grad, a ne da se plaća advokat. Pravobranilac se umesto toga bavi presudom Upravnog suda“, kaže poverenik valjevskih naprednjaka.

Slobodan Gvozdenović ponavlja da su jedino rešenje za grad novi izbori i slikovito opisuje odnos gradonačelnika i grada.“Valjevo i gradonačelnik Stanko Terzić imaju odnos točka i kočnice. Na zajedničkoj su osovini, jedan bi da se okreće, a drugi to zabranjuje. Jedno im je, ipak, zajedničko - gradonačelnik i grad jedan drugom zadaju samo bol. Takvo stanje mora da se prekine, a izlaz je vrlo jednostavan, a to su novi izbori“, poručio je poverenik SNS Slobodan Gvozdenović.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 48 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 25 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara