Registracija Prijava preko FB
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
20.07.2021, 09:00

Demokrate pitaju: Kome smeta jak načelnik Gradske uprave?

č: | fb:

U Valjevu, koje već devet godina nije grad već predgrađe nekih manjih mesta u našem okrugu, sve je nekako nakaradno, navode u saopštenju za javnost valjevske demokrate koje su se oglasile zbog činjenice da Valjevo već sedam meseci ima načelnika Gradske uprave u v.d. stanju.

 

"Sednice Gradskog veća su tajne, ali je bruka o kojoj se na njima odlučuje javna. Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut našeg grada kažu da bi načelnik Gradske uprave trebalo da se bira na osnovu javnog oglasa na period od pet godina. Gradsko veće, evo već drugi put (a ovog puta čak i tajno) na po tri meseca produžava mandat vršiocu dužnosti načelnika, koji je i prvi put na to mesto postavljen uz negodovanje valjevske javnosti", navode valjevske demokate i pitaju zašto?

 

Dodaju da je uloga načelnika Gradske uprave je izuzetno važna za funkcionisanje grada i mudra vlast bi na ovo mesto postavila nekog sposobnog i spremnog da rukovodi glavnim gradskim administrativnim mehanizmom – službeničkim aparatom našeg grada.

 

"Valjevo koje već devet godina nije grad, već predgrađe nekih manjih mesta u našem okrugu, nema mudru vlast, već ekipu s koca i konopca, sakupljenih nestručnih ljudi, kojoj je zadatak da sprovodi tuđe odluke koje se i ne donose u našem gradu. Naš nemušti gradonačelnik samo misli da je gradonačelnik, a zapravo je kurir koji prenosi naređenja sročena na nekom drugom mestu na bazi interesa koji očigledno nisu interesi našeg grada i Valjevki i Valjevaca. Zato naš grad i nema načelnika Gradske uprave, već nekoga kome se na svaka tri meseca produžava pravo da boravi u kancelariji načelnika", stoji u saopštenju demokrata.


Pitaju kome to smeta da Valjevo ima načelnika Gradske uprave koji neće strahovati da li će mu mandat biti produžen po isteku nova tri meseca? Zašto se već jednom ne raspiše konkurs za poziciju načelnika Gradske uprave? Zašto se ti opskurni naprednjački komesari neobičnih fizionomija i mračne prošlosti, koji kao stranački gaulajteri odnekle izvan našeg grada upravljaju našim gradom i našim sudbinama, boje da Valjevo dobije načelnika Gradske uprave? Da li se plaše toga što u svojim naprednjačkim redovima u Valjevu nemaju nikoga ko bi zadovoljio zakonom propisane uslove, pa ne žele da stvar prepuste slučaju da se na konkurs javi neko koga nemaju na spisku sigurnih glasova i sigurnih putnika na stranačke skupove širom Srbije?

 

"Zato Valjevo, koje već devet godina nije grad, već predgrađe nekih manjih mesta u našem okrugu, mora ponovo da postane grad. Da vrati svoju samostalnost, svoj duh i svoj ponos koji mu već devet godina oduzimaju oni koji Valjevo očigledno ne vole. Da ga vole, očistili bi bar njegove ulice i zakrpili rupe na njima. Popravili bi važna gradska zdanja u njegovom centru umesto što godinama stoje prazna i propadaju. Posle ove i ovakve vlasti Valjevo mora potpuno da redefiniše svoje osnovne postulate. Da potpuno promeni način funkcionisanja gradske vlasti i komunalnih preduzeća i da konačno napravi plan svog daljeg razvoja. Valjevo zaslužuje bolje od ovih zbog kojih već devet godina nije grad, već predgrađe nekih manjih mesta u našem okrugu", poručuju valjevske demokrate.

Aktuelno

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podci Zavoda za javno zdravlje Pre 24 minuta

U Valjevu još 143 osobe zaražene

Od posledica koronavirusa u Mionici je preminula još jedna osoba. U Valjevu su još 143 osobe zaražene koronavirusom, hospitalizovano je 163 kovid pacijenata. Testirano je 326 na teritoriji...

Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
Afera "Krušik" još uvek bez epiloga Pre 4 sati 59 minuta

Dve godine od hapšenja Aleksandra Obradovića

Prošlo je dve godine od hapšenja uzbunjivača Aleksandra Obradovića, radnika "Krušika", a istraga se još uvek nalazu u "završnoj fazi". Koliko nas se zapita kako živi Aleksandar Obradović, čovek...  · 3 komentara