Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
18.08.2021, 09:00

Narodna stranka: Čestitamo vam ni na čemu i ni za šta

č: | fb:

"Bilo je u istoriji Valjeva godina u kojima je urađeno malo, ali do ove godine nije bila nijedna u kojoj nije urađeno ništa! Rekord valjevskog rukovodstva će u budućnosti biti nemoguće oboriti. Čestitamo vam ni na čemu i ni za šta", navodi se u saopštenju GrO Narodne stranje (NS) povodom godišnjice valjevske vlasti čiji je mandat otpočeo 18. avgusta 2020. godine.

 

"Rad, posvećenost, hrabrost, otvorenost i odlučnost" – to su vrednosti za koje smo čuli da će se zalagati rukovodstvo grada Valjeva, i izgovorene su tačno pre godinu dana kada se nova gradska vlast i konstituisala. A potom je usledilo i nabrajanje liste prioriteta, koje nema potrebe navoditi, građani su ih od toliko ponavljanja naučili napamet.

 

Godinu dana je prošlo, a građani Valjeva nisu videli ni posvećenost ni odlučnost, a još manje otvorenost i rad. Sa liste prioriteta nije urađeno ama baš ništa, ona je samo dodatno dopunjavana da bi riznica laži i obećanja bila što bogatija. I to je stari trik koji još uvek delom prolazi – ako ne ispunite obećanje, ponudite pet novih. Ili obećanje obogatite – "tačno, nismo uradili ulicu Vuka Karadžića, ali kada je uradimo izgledaće kao Šanzelize".

 

"Mi smo opozicija gradskoj vlasti, ali bi istinski bili srećni ako bi ispod mogli da nabrojimo bar par stvari od obećanih koje je gradska vlast uradila. Ali nismo srećni jer ne možemo da nabrojimo nijednu. I nećemo da likujemo zbog toga jer smo opozicija, naprotiv, jako je tužno spoznati da u gradu Valjevu za godinu dana nije urađeno ništa, ko god bio na vlasti. I ne samo da nije urađeno ništa, nego je mnogo toga i upropašćeno", navodi valjevska Narodna stranka.

 

Jedine stvari koje je ova gradska vlast revnosno radila u prvih godinu dana su prazna obećanja, laži, greške i konstatacije da ne umeju da konstatuju.

 

Narodna stranka ne može da nabroji šta je urađeno, ali svakako postoji mnogo toga šta nije urađeno i na koji način je planirano da se nešto uradi, ako se uopšte uradi. Uz nabrajanje, Narodna stranka postavlja i nekoliko pitanja.

 

Ulica Vuka Karadžića!

 

Nakon godinu dana obećanja, popravljanja i prepravljanja projekta i građevinskih dozvola, napokon su posao dobila dva kuma Kompresor i Elektrovolt. Kada će radovi zaista početi, to u ovom trenutku ne znaju ni sami izvođači ni takozvani gradonačelnik Valjeva. Narodna stranka nije prorok pa da zna da će planirana sredstva biti probijena i da će završni račun biti blizu 200 miliona dinara, za tako nešto moć proroštva nije potrebna, dovoljno je samo znati ko radi i kako se radi danas. Kada kumovi na kraju ispostave sve nepredviđene troškove i sve dodatne radove, jasno je kolika će cifra biti.

 

Brana Stubo – Rovni!

 

Najznačajniji višenamenski hidrosistem u Srbiji. Poštovano valjevsko rukovodstvo na čelu sa takozvanim gradonačelnikom, da li ste ikada potpisali neki dokument u kome se tvrdi da Valjevo nema potrebe za vodosnabdevanjem sa brane Stubo – Rovni? Ko je izvesna gospođa Jelena Kojić i koja i kakva je njena uloga u opštini? Da li je istina da hidrosistem preuzima Republika? Šta se zaista događa sa drugom fabrikom vode, za koju je ministarstvo građevine platilo projekat?

 

Investicije!

 

Šta se događa sa investitorima nakon godinu dana od vlasti sastavljene od eksperata, pokupljenih iz raznih kafića, stručnjaka za davanje novca pod kamatu, za tehničke prijeme objekata, građevinskih firmi bliskih SNS-u, stručnjaka za urbanizam i haos na Divčibarama? Šta je sa kupovinom još 18 hektara za novog investitora, zbog kojeg je održana sednica Skupštine? Da možda investitor nije bio toliko oduševljen vašom stručnošću i profesionalizom, pa pobegao glavom bez obzira kada je video s kim ima posla? Sa stručnjacima i profesionalcima za nesposobnost, muljanje i neznanje. I šta se događa sa Krušikom? Koliko još radnika imate u planu da otpustite!

 

Vodosnabdevanje!

 

Da li Valjevu prete restrikcije vode za gradsko područje? I zašto, ako znamo da je Valjevo po pitanju vodosnabdevanja na mestu broj jedan u Srbiji? I šta po tom pitanju misli i ima da kaže gospođa Jelena Kojić? Da li je takozvani gradonačelnik upoznat sa stanjem u seoskim područjima, i šta misli  da preduzme?

 

Narodna stranka zaključuje da je jasno da gradonačelnik ne drži sve konce u svojim rukama i po prirodi posla, ali i po prirodi znanja i sposobnosti. "Ipak, po funkciji je 'prvi' čovek Valjeva, i logično je da preduzme odgovornost za sve što se događa ili ne događa u gradu Valjevu. Iz tog razloga se obraćamo njemu: Gospodine Gojkoviću, ako zaista volite Valjevo, a ne sumnjamo da ga volite, napustite funkciju ili bar budite gradonačelnik nekog drugog grada", poručuje valjevski odbor Narodne stranke.

 

 

 

Aktuelno

Plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Na "Abro festu" Pre 8 sati 52 minuta

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 (foto: )
PR Pre 1 dan 6 sati

Matalac časti - pokloni, popusti...

U utorak, 26. septembra Metalac će biti domaćin prezentacije u Valjevu ispred svog prodajnog objekta u ulici Vuka Karadžića 30, od 10 do 17 časova. Pored vrednih poklona i popusta, čekaju vas...  · 2 komentara