Razgovori pod lipom (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Razgovori pod lipom (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
26.08.2021, 09:18

Razgovori pod lipom – Valjevo neće rudnik!

č: | fb:

Treća po redu tribina Razgovori pod lipom Gradskog odbora Demokratske stranke pod nazivom Valjevo neće rudnik posvećena je mogućem otvaranju rudnika litijuma i bora u neposrednoj blizini našeg grada i problemima i šteti koje ovaj rudnik može da izazove.

 

Na tribini koja se održava na platou ispred stare železničke stanice u Železničkoj ulici, u četvrtaka 26. avgusta u 19.30 govoriće prof. dr Branimir Jovančićević, profesor Hemijskog fakulteta u Beogradu i potpredsednik Demokratske stranke, prof. dr Ljiljana Tomović, profesorka Biološkog fakulteta u Beogradu i članica Skupštine slobodne Srbije, dr Davor Živković, lekar i član Gradskog odbora DS Valjevo i Nikola Arsenić, član Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

 

Tokom tribine će biti reči o ekološkim, zdravstvenim i ekonomskim posledicama otvaranja potencijalnog rudnika litijuma i bora na potezu između Valjeva i Divaca na kojem kompanija Euro litijum već godinama sprovodi istraživanja.

 

"Valjevski kraj je jedan od najlepših u Srbiji. Naši preci su ga sačuvali za nas, a naša dužnost je da ga sačuvamo za naše potomke. Zato smo protiv otvaranja rudnika litijuma i bora u našem kraju", poručuju valjevske demokrate.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 4 sati 45 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 10 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...