Ulica Vuka Karadžića (foto: Kolubarske.rs)
Ulica Vuka Karadžića (foto: Kolubarske.rs)
06.09.2021, 09:38

Danas bi trebalo da počne rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

č: | fb:

Nakon četiri godine obećanja i najava konačno će biti sređena Ulica Vuka Karadžića jedna od centralnih gradskih ulica. Prema najavi iz Gradske uprave i gradilišnoj tabli, danas bi trebalo da počnu radovi u Ulici Vuka Karadžića koja će biti kompletno rekonstruisana u dužini od 550 metara, od Železničke ulice do mosta na Kolubari.

 

Posao vredan blizu 127,2 miliona dinara sa PDV-om na javnoj nabavci, koja je okončana 30. juna, dobila je grupa ponuđača "Kompresor ing", PZP Valjevo i "Elektrovolt". Rok za završetak radova je, kako je napisano na gradilišnoj tabli, 90 radnih dana ili 10. januar 2022. godine.

 

Prema konkursnoj dokumentaciji radiće se rekonstrukcija ulice, trotoara, kišne kanalizacije i rasvete. Odustalo se od izgradnje biciklističke staze zbog toga što bi zbog staze bila posečena sva stabla duž ulice, a to je kako su naveli u Gradskoj upravi, "neprihvatljivo rešenje". Tkođe se odustalo od postavljanja crnih kamenih ploča na trotoare jer bi to koštalo oko 100 miliona dinara, što je "nerecionalno i bespotrebno". 

Gradilišna tabla

Gradilišna tabla (Foto: Kolubarske.rs)

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, zbog rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, utvrđen je privremeni režim saobraćaja dok traju radovi od raskrsnice sa Železničkom ulicom do mosta na Kolubari, u periodu od 6. septembra do 6. decembra 2021. Godine.

 

U delu ulice zatvorenom za saobraćaj biće dozvoljen prolaz vozilima za snabdevanje objekata, vozilima stanara na postojeće parkinge i kolske ulaze u dvorišta i vozilima izvođača radova koji nemaju alternativu za dopremanje materijala na postojeća gradilišta u delu zatvorene ulice, do ispred rova gde se obavezno fizičkim barijerama zatvara saobraćaj.

 

Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na kolovozu i trotoaru u Ulici Vuka Karadžića gde se izvode radovi.

 

"Radovi su podeljeni u šest faza i izvođač radova GP Kompresor ing je obavezan da obavesti javnost pre početka svake od faza izvođenja o periodu trajanja te faze", saopšteno je iz Gradske uprave.

 

U rešenju koje je uradilo nadležno odeljenje Gradske uprave Valjevo navedene su sve faze i zatvaranja ulica, kao i preusmeravanje javnog gradskog saobraćaja.

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 sati 59 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...