Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
10.09.2021, 11:41

Direktor Stubo-Rovni da podnese ostavku, a gradonačelnik da se "razbudi"

č: | fb:

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada očekuje od Zorana Mitrovića, direktora JP Stubo-Rovni "Kolubara" da kao "častan čovek podnese ostavku", rekao je na konferenciji za novinare šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović, dok je gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića pozvao "da se razbudi jer će posledice za grad biti ozbiljne i teške".

Akumulacija Stubo-Rovni

Akumulacija Stubo-Rovni (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prema rečima Đorđa Pavlovića, direktor Zoran Mitrović u svom izlaganju za skupštinskom govornicom jedino nije saopštio na koji način će konačno staviti u funkciju branu Stubo-Rovni i kada će podbranska i sela u blizini brane dobiti vodu iz akumulacije.


Na prethodnoj sednici Skupštine grada Valjeva od direktora JP "Kolubara" imali smo priliku da čujemo razne stvari. I političko opredeljenje zaposlenih u tom preduzeću i u Vodovodu, i o istorijatu samog preduzeća, pa čak i o tome kad ko od službenika Sanitarne inspekcije i gde ispija, ili je ispijao, kafe. Ali jedino što ni reči nismo čuli o tome kako i na koji način ima nameru da konačno stavi u funkciju branu i preduzeće, kojim kao direktor upravlja, sada već petu godinu zaredom. Istina, čuli smo neka nemušta objašnjenja o nekakvim Radnim grupama, opet o političkim opredeljenjima njegovih i zaposlenih u Vodovodu, kako je tačno da postoji fabrika koja može da snabde vodom sela u okolini brane, da je konačno predao neki projekat gradonačelniku i da je potrebno cirka 60 miliona dinara da se izgradi cevovod u dužini od četiri kilometra kako bi se došlo do rezervoara – rekao je Pavlović.

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Naglasio je da je vrhunac cinizma bio kada je direktor, netrepnuvši, saopštio da je ekonomska isplativost puštanja u rad fabrike i snabdevanje građana vodom upitno, i to u trenutku kada se osećaju posledice nezapamćene suše i kada je ljudima ugrožen fizički opstanak zbog nedostatka vode.

 

- I sve to ne bi bilo ništa sporno da nam o svemu nije govorio čovek koji je već petu godinu direktor! Pa se s pravom postavlja pitanje ko je trebao da obavi sve poslove i da konačno obezbedi vodu za meštane sela pored brane? Ko je smetao direktoru da radi? A direktor je, samo podsećanja radi, imao bezrezervnu podršku grada Valjeva u periodu od 2016. do 2020 godine, i to vrlo konkretnu i materijalnu i finansijsku – kazao je Đorđe Pavlović i dodao da je tu podršku iskoristio tako što je u 2018. godini kapitalne subvencije, dakle ono što se odnosi na investicije, realizovao sa "slabih 25 posto, a u 2019. godini sa mršavih 37 posto".

 

Pavlović je skrenuo pažnju na činjenicu da je pozicija "usluga po ugovoru", dakle zarada direktora i troškovi rada preduzeća realizovana savesno, istrajno, postojano, dosledno i posvećeno sa svih 100 posto!

 

- Dakle građani su samo u 2018. i 2019. godini zaradu i troškove poslovanja direktora preduzeća finansirali sa ukupno 152 miliona dinara! Zauzvrat su dobili priču o projektima, o nedostatku novca od oko 60 miliona, što nije ni polovina potrošenog za zarade i troškove rada samog preduzeća u dve uzastopne godine, i preprekama za koje je, naravno, neko drugi kriv. Zbog svega navedenog, odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva očekuje od direktora JP "Kolubara" Zorana Mitrovića, da kao častan čovek položi račun građanima o svemu što za pet godina svog upravljanja preduzećem (ni)je uradio i podnese ostavku – rekao je Đorđe Pavlović.

 

Ni prvi čovek grada Lazar Gojković, na istoj sednici Skupštine grada, nije imao šta da kaže o snabdevanju vodom meštana podbranskih i sela u blizini brane.

 

- Ali jeste nakon sedam časova rasprave i pređenih bar 10 vitalno važnih tema za grad i njegovo funkcionisanje smogao snage, istina izgubivši živce, da ne kaže opet ništa o temama dnevnog reda već da optuži odbornike i zapreti im rekavši "ne bio vam u koži". Dakle o nula posto realizacije sredstava Toplane, o jedan posto realizacije izgradnje ulica i puteva, o (ne)snabdevanju meštana oko brane vodom, o tome ni reč! Ali rasprava i pretnja odbornicima – DA. Zato gradonačelnika pozivamo da se razbudi i shvati da je najveći protivnik i najveća opozicija sam sebi ukoliko nastavi sa ovakvim (ne)radom i da će posledice za grad biti ozbiljne i teške - zaključio je šef odborničke grupe SPS-JS, Đorđe Pavlović.

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 36 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 37 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...