Roditelji na Desankinom vencu
Roditelji na Desankinom vencu
13.09.2021, 11:39

Roditelji poručuju: Deci ne treba uskraćivati pravo na normalno školovanje

č: | fb:

Odlukom Tima za praćenje i koordinisanje primena preventivnih mera u radu škola, valjevski srednjoškolci su od danas prešli na onlajn nastavu, dok su učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola prešli na kombinovani model - jedan dan onlajn, a drugi neposredna nastava.

 

Nezadovoljni odlukom da se "deci uskraćuje pravo na normalno školovanje" i da se jedino škole "zatvaraju", sinoć na Desankinom vencu, kako rekoše, spontano su se okupili roditelji tražeći da se "škole ne zatvaraju" te da se i njihovoj deci omogući normalno školovanje.

 

"Jednostavno smo nezadovoljni i pitamo se zašto su deca Beograda Niša, Novog Sada…, važnija i povlašćenija od dece iz malih gradova i iz unutrašnjosti, pa je njima omogućeno da svoje školovanje obavljaju normalno", kažu roditelji zabrinuti za svoju decu.  

 

Naglašavaju da njihovo okupljanje nema veze ni sa jednom drugom politikom, osim politike da se stvore bezbedni uslovi za školovanje njihove dece i politike da škole normlno rade.

 

Poručuju da će nam "nerazumni i nestručni ljudi uništiti decu, a deca su rana koja najviše boli".

 

Roditelji nisu obavestili medije o skupu, jer je to, kako kažu, bilo spontano okupljanje. Na naše pitanje da li su se dogovorili da se okupe i večeras na Desankinom vencu u 19 časova, kažu da hoće. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 41 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 31 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.