Beba (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Beba (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.12.2021, 07:49

Humanitarna čajanka Udruženja "Rodi se na lepom mestu"

č: | fb:

Humanitarna čajanka Udruženja "Rodi se na lepom mestu" biće organizovana u subotu 11. decembra u restoranu "Tajna" na Pećini od 12 do 15 časova.

 

"U tom vremenu ćemo služiti čaj svima koji dođu i koji će čaj platiti onoliko koliko žele i mogu, a na poklon će dobiti šolju sa logom udruženja. Osim ličnog dolaska, moguće je svoju šollju čaja dobiti i uplatom donacije na račun Udruženja: Rajfajzen banka: 26591031000090697", saopštilo je Udruženje.

 

Kako se navodi, ideja je da se ovom akcijom nastavi prikupljanje novca za opremanje ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu.

 

"U ovom trenutku raspolažemo sa 2.269.671 dinara i glavni cilj nam je bio nabavka porođajnog stola, za koji je potrebno mnogo više novca od ovog iznosa! Na žalost, cela situacija u zemlji i svetu, prouzrokovana pandemijom Korona virusa je onemogućila da u saradnji sa ljudima velikog srca i društveno odgovornim kompanijama, dostignemo ovaj cilj!", kažu u Udruženju "Rodi se na lepom mestu".

 

Dodaju da ipak ne mogu biti nezadovoljni, jer u protekle tri godine, koliko postoji Udruženje, vidljivo su unapredili uslove boravka, lečenja i rada na ovim odeljenjima!

 

Na inicijativu tadašnjeg načelnika Ginekološko akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu, dr Nenada Dimitrijevića, 2018. godine osnovano je Udruženje "Rodi se na lepom mestu". Glavni cilj je bio da se odeljenje gonekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu obnovi, s obzirom na to da se u jedno od najvažnijih odeljenja nije ulagalo proteklih 20 godina.

 

Zahvaljujući podršci Grada Valjeva, ali i brojnih građana, privatnih preduzetnika, firmi i organizacija do sada je skupljeno oko 230.000 evra kroz rad Udruženja i preko donacija bolnici, koje su podstaknute aktivnostima Udruženje "Rodi se na lepom mestu, od čega je oko 67.000 evra prikupljeno direktno uplatama Udruženju!

Aktuelno