Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
12.12.2021, 12:06

Divčibare bez struje, mećava otežava čišćenje puteva

č: | fb:

Divčibare su više od jednog časa bez struje, a, prema tvrdnji gostiju i meštana, struje nije bilo ni noćas, jutros je na kratko došla, pa ponovo nestala. Mnogi delovi Divčibara su zavejani, tako da su brojni gosti ostali zarobljeni u svojim vikendicama i apartmanima.

Divčibare

Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

 

Kako nezvanično saznajemo težak i mokar sneg izazvao je kvarove na elektro-mreži. Više informacija nismo uspeli da saznamo jer su brojevi valjevske distribucije ili zauzeti ili se niko ne javlja. Iz istog razloga nismo uspeli da saznamo kada će kvarovi i problemi sa snebdevanjem električnom energijom u Valjevu i selima valjevskog kraja biti rešeni. Kako nam javljaju čitaoci, mnogi delovi grada, uključujući i centar, nekoliko časova su bez struje. 

  

Snežni nanosi preko jednog metra 

 

Prema podacima automatske meteorološke stanice na Divčibarama, visina snega je 52,6 centimetara, dok na mestima snežni nanosi dostižu preko jedan metar.

Divčibare

Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

  

Saobraćajnice su prohodne, kažu putari koji non-stop intervenišu, ali čišćenje prilaznih puteva, kao i ulica na Divčibarama, otežava jak vetar, kako rekoše "na Divčibarama je mećava tako da mašina očisti sneg i kad se vrati ponovo je sve zavejano". Dodati problem su zaglavljena vozila, jer su mnogi krenuli nazad.

 

Na Kraljevom stolu visina snega je preko jedan metar, a kako nam rekoše vikendaši "zarobljeni su" jer taj deo Divčibara pripada Mionici, tako da prilaz ka Kraljevom stolu ne čisti ni Preduzeće za puteve, koje održava prilazne saobraćajnice, ni Ingrap-Omni koji održava ulice i puteve na Divčibarama. Vikendaši sa kojima smo razgovarali očekuju da će ipak neko očistiti sneg.

 

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 1 sati

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 1 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara