Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.12.2021, 08:43

Trijumf učenika Muzičke škole "Živorad Grbić"

č: | fb:

Učenici osnovne i srednje muzičke škole Živorad Grbić osvojili su ukupno 63 nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu od početka školske godine, od kojih je 50 prvih nagrada, saopšteno je iz valjevske muzičke škole.

 

Na Gudačkom odseku osvojene su dve prve nagrade, na Duvačkom odseku četiri prve i pet drugih nagrada, učenici na Gitarskom odseku ostvarili su devet prvih i tri druge nagrade, a na Teoretskom odseku dobijeno je 35 prvih nagrada, tri druge i dve treće nagrade iz Solfeđa, Teorije muzike, Harmonije i Muzičkih oblika na 29. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta u Beogradu (održanom onlajn).

 

Od izuzetnih rezultata učenika, izdvojićemo sledeće: titulu Laureata kategorije ostvarila je flautistkinja Marija Obradović (drugi razred SMŠ, klasa: prof. Radica Đedović, klavirska saradnja: prof. Sanja Knežević Gavrilović) na međunarodnom takmičenju u Trstu održanom onlajn, a osvojila je 100 poena na Međunarodnom takmičenju duvača Davorin Jenko u Beogradu.

 

Laureat za Srednju školu na 13. VART-u dobila je gitaristkinja Anđela Mišić (treći razred SMŠ, klasa: prof. Dragan Nikolić), a pobednik kategorije bio je Uglješa Teodorović (četvrti razred OMŠ, klasa: prof. Miloš Popović).

 

Među brojnim značajnim nagradama na Teoretskom odseku posebno se ističu učenici sa osvojenih maksimalnih 100 poena: Marija Obradović (drugi razred SMŠ) i Maša Živković (četvrti razred SMŠ) – Solfeđo, klasa: prof. Jadranka Obradović; Teorija muzike – Elena Vesić, Višnja Milinović, Milica Obradović i Kalina Filipović – učenice trećeg razreda OMŠ u klasi prof. Jadranke Obradović,Isidora Lukić (četvrti razred OMŠ) i Dunja Maksimović (peti razred OMŠ) – klasa prof. Vanja Urošević, i Elena Maksimović (treći razred OMŠ) – klasa prof. Teodora Damnjanović; Dušan Milosavljević (drugi razred SMŠ, klasa: prof. Tamara Milosavljević) osvojio je dve prve nagrade, obe sa maksimalnim brojem poena, iz Harmonije i Muzičkih oblika.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 20 sati 20 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara