Desankin venac (foto: Đorđe Đoković)
Desankin venac (foto: Đorđe Đoković)
29.01.2022, 09:47

Poziv za nagradu grada Valjeva za 2021. godinu

č: | fb:

Na sajtu Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada Valjeva, koja će biti dodeljena pojedincima, grupama ili kolektivima za izuzetne rezultate ostvarene u različitim oblastima. 

 

Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave praznik

grada Valjeva, 20. marta

 

U obaveštenju o uslovima za dodeljivanje nagrade Valjeva za 2021. godinu je naznačeno da se nagrada dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14 oblasti:

 

  • privreda; poljoprivreda; obrazovanje i vaspitanje; stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata; nauka, inovacija i pronalazaštvo; urbanizam i arhitektura; zaštita životne sredine; medicina i briga o zdravlju; socijlna zaštita i humanitarni rad; humanost; umetnost i kultura; čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja; informisanje i društveno angažovanje; i sport.

 

Pored navedenih nagrada, može se dodeliti i specijalna nagrada za životno delo, za humanitarni rad i brigu o ljudima, i za afirmaciju grada.

 

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade. Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

 

Predlozi za dodelu nagrade grada Valjeva dostavljaju se Komisiji za dodelu nagrade preko pisarnice Gradske uprave. Rok za podnošenje predloga je 17. 02. 2022. godine.

 

Odluku o dodeljivanju nagrade donosi Skupština grada Valjeva na predlog Komisije za dodelu nagrade grada Valjeva.

 

 

Komisija za dodelu nagrade Valjeva

 

Rešenje o imenovanju komisije za dodelu nagrade grada Valjeva, koju čini 11 članova sa mandatom na dve godine, doneto je 28. decembra 2020. godine.

 

Predsednik Komisije je dr Zorica Jocić, načelnica Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug.

 

Članovi su: dr Milan Mirković, specijalista ginekologije; Ivan Ilić, dipl. ekonomista, odbornik; Marko Jovanović, profesor fizičkog vaspitanja, odbornik; dr Snežana Mijatović, stomatolog, odbornik; Aleksandar Blažić, dipl. elektroinženjer, direktor "Blist"; Saša Milovanović, dipl. arhitekta, zaposlen u GPD "Kej"; Snežana Jovanović, direktor OŠ "Desanka Maksimović" Valjevo; Micko Lepojević, profesor mašinske grupe predmeta-Tehnička škola Valjevo; Slobodan Aleksić, sveštenik, protonamesnik i Zora Bojičić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Valjeva.

 

Zadatak Komisije je da sačini obaveštenje o uslovima za dodelu nagrade i utvrdi predlog odluke o dodeljivanju nagrade za dela po oblastima predviđenim Odlukom o nagradi grada Valjeva.

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 7 sati 59 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 5 sati 49 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...