Duško Rakić (foto: Đorđe Đoković)
Duško Rakić (foto: Đorđe Đoković)
17.09.2014, 12:34

Neodgovorna vlast ne gradi kuće!

č: | fb:

Nebriga, neodgovornost i nesposobnost ove vlasti najbolje se ogleda u tome što, ni nakon četiri meseca od elementarne nepogode, nije izgrađen nijedan od 49 oštećenih objekata. I ne samo da nisu izgrađeni nego nisu ni započeti, a već je kraj septembra, saopštile su valjevske demokrate. Predsednik GO DS Duško Rakić kaže da je i gradska i republička vlast odgovorna za to što će mnogi oštećeni sugrađani, posebno žitelji Rebelja, dočekati zimu bez krova nad glavom. „Izgradnja i sanacija kuća nije političko, nego je pitanje egzistencije tih ljudi“, smatra Rakić. On pita lokalnu vlast šta je preduzela i koliki je njen uticaj u državnim organima da se ljudima rekonstruišu i izgrade kuće, uz podsećanje da su, ne tako davno, partije koje su danas vladajuće napadale demokrate „zbog slabe konekcije“ sa republičkom vlašću.

Rakić pretpostavlja da izgradnja kuća u valjevskom kraju nije počela iz dva razloga - prvo što se država loše organizovala, a drugi razlog je nedostatak komunikcije i loša sardnja republike sa lokalnim samoupravama. Na pitanje Kolubarskih.rs da li je možda osnovni razlog što obnova praktično nije ni počela, to što država nema para, Rakić kaže da je moguće da država nema novac, ali to nije javno rečeno. „Vlast nam govori da ima para i da će sanacija biti gotova do septembra. Nije strašno priznati da nema novca. Strašno je lagati i dovoditi ljude u zabludu obećavajući nešto što ne mogu da ispune,“ kaže predsednik valjevskih demokrata.

Uz podsećanje da je u valjevskom kraju oštećeno 25 mostova, koji još uvek nisu sanirani, Rakić skreće pažnju na velike probleme zbog srušenog mosta i prekinute komunikacije žitelja naselja Veselinovići. „Probleme već nekoliko meseci imaju i stanovnici u ulici Kneza Jovice, a gradska vlast ne čini ništa, niti ima najava da će, pre zime, biti rekonstruisana i za saobraćaj osposobljena ta ulica u Tešnjaru“, tvrdi Rakić.

Govoreći o ponovom izboru Mihaila Jokića za predsednika Skupštine grada, što je najavljeno za sednicu parlamenta 26. septembra, Duško Rakić naglašava da je to „rezultat bahatosti i siledžijskog ponašanja vladajuće koalicije“. On dodaje da je to jedinstven slučaj u Srbiji da predsednik Skupštine bude iz opozicije. Za predsednika valjevskih demokrata, uoči zasedanja lokalnog parlamenta, je enigma da li će koalicija na vlasti obezbediti većinu. „Da li će naprednjaci ponovo ući u vlast sa socijalistima ili će se izmiriti oni koji su se na poslednjoj sednici svađali i vređali, je pitanje i za vladajuću koaliciju“, smatra predsednik valjevskih demokrata Duško Rakić.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 12 sati 50 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 12 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara