Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
21.02.2022, 07:48

Preventivni pregledi mobilnim mamografom

č: | fb:

U organizaciji Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" i Doma zdravlja Valjevo, od 24. februara (četvrtak) će u našem gradu početi organizovani preventivni pregledi sa ciljem ranog otkrivanja raka dojke.

 

Planirano je da mobilni mamograf bude stacioniran u Valjevu oko mesec dana.

 

Na pregled mamografom mogu se prijaviti žene starosti od 45 do 69 godina. Zakazivanje i dobijanje termina za pregled je posredstvom telefona 014 315 0099, radnim danima od 7 do 14 časova. Zakazivanje počinje u ponedeljak 21. februara.

 

Mobilni mamograf će biti postavljen na službenom parkingu Doma zdravlja (iza zgrade) i radiće od 8 do 20 časova, subotom od 8 do 14 sati. Molimo pacijentkinje da poštuju protivepidemijske mere, koje se odnose na nošenje zaštitne maske i poštovanje fizičke distance.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 17 sati 47 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 17 sati 48 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...