Krstako (foto: www.valjevo.rs)
Krstako (foto: www.valjevo.rs)
31.03.2022, 07:01

U likvidaciji jedno od naprednjačkih "dela koja govore"

č: | fb:

Fabrika beogradske firme Krstako, otvorena 2019. godine u Beloševcu kod Valjeva, se našla na internet stranici "Dela govore" sa interaktivnom mapom svih projekata kojima se Srpska napredna stranka hvali u ovom izbornom ciklusu.

 

Ono što ne piše na sajtu jeste da je begradska kompanija Krstako u likvidaciji. Prema javno objavljenim podacima Agencije za privredne registre (APR), nad društvom KRSTAKO LOG pokrenut je postupak likvidacije u avgustu 2021. godine. Prema početnom likvidacionom izveštaju, koji je u novembru 2021. godine sačinio likvidacioni upravnik društva, konstatovano je da društvo nema imovinu, nije bilo prijavljenih, priznatih, niti osporenih potraživanja.

 

U poslednje dve godine, za koje je podnet finansijski izveštaj, 2019. i 2020. beogradska kompanija Krstako beleži gubitak od 101.000 i 103.000 dinara, nije imala zaposlenih, podaci su APR.

 

Hvaleći se svojim dostignućima u Valjevu, među ukupno pet investicija, naprednjačka vlast je navela i firmu Krstako na internet stranici "Dela govore".

 

"U Beloševcu kod Valjeva 2019. godine otvorena je nova fabrika beogradske firme Krstako. Ova investicija je vredna šest miliona evra i zaposliće ukupno 120 radnika u inicijalnoj fazi rada. Fabrika se bavi proizvodnjnom drveta i drvnih prerađevina, i smatra se jednom od zelenih investicija u lokalnu ekonomiju Valjeva", piše na interaktivnoj mapi "Dela govore".

Krstako

Krstako (Foto: www.valjevo.rs)

 

Sa tom investicijom se hvalilo i tadašnje valjevsko SNS rukovodstvo koje je u oktobru 2019. godine, u društvu odabranih medija, posetilo pogon firme Krstako u Beloševcu. Na sajtu grada Valjeva objavljena je opširna vest o toj poseti gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i zamenika predsednika Skupštine grada Mihaila Milutinovića.

 

"Mi smo kao gradska vlada dve godine pratili ovu investiciju i videli ste da smo asfaltirali ceo put od Beloševca do granice sa opštinom Mionica, naravno uz saradnju sa JP Putevi Srbije uz veliku pomoć Darka Glišića, ali isto tako smo bili na usluzi i investitoru onda kada je to bilo neophodno kao Gradska uprava", rekao je pored ostalog tadašnji gradonačelnik i naglasio da je "značaj fabrike višestruk, ne samo što će zaposliti veliki broj ljudi, negde oko 150, već i veliki broj kooperanata sa sela".

 

 

 

 

Aktuelno

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 21 sati 16 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 1 dan 1 sati

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 5 komentara