Krstako (foto: www.valjevo.rs)
Krstako (foto: www.valjevo.rs)
31.03.2022, 07:01

U likvidaciji jedno od naprednjačkih "dela koja govore"

č: | fb:

Fabrika beogradske firme Krstako, otvorena 2019. godine u Beloševcu kod Valjeva, se našla na internet stranici "Dela govore" sa interaktivnom mapom svih projekata kojima se Srpska napredna stranka hvali u ovom izbornom ciklusu.

 

Ono što ne piše na sajtu jeste da je begradska kompanija Krstako u likvidaciji. Prema javno objavljenim podacima Agencije za privredne registre (APR), nad društvom KRSTAKO LOG pokrenut je postupak likvidacije u avgustu 2021. godine. Prema početnom likvidacionom izveštaju, koji je u novembru 2021. godine sačinio likvidacioni upravnik društva, konstatovano je da društvo nema imovinu, nije bilo prijavljenih, priznatih, niti osporenih potraživanja.

 

U poslednje dve godine, za koje je podnet finansijski izveštaj, 2019. i 2020. beogradska kompanija Krstako beleži gubitak od 101.000 i 103.000 dinara, nije imala zaposlenih, podaci su APR.

 

Hvaleći se svojim dostignućima u Valjevu, među ukupno pet investicija, naprednjačka vlast je navela i firmu Krstako na internet stranici "Dela govore".

 

"U Beloševcu kod Valjeva 2019. godine otvorena je nova fabrika beogradske firme Krstako. Ova investicija je vredna šest miliona evra i zaposliće ukupno 120 radnika u inicijalnoj fazi rada. Fabrika se bavi proizvodnjnom drveta i drvnih prerađevina, i smatra se jednom od zelenih investicija u lokalnu ekonomiju Valjeva", piše na interaktivnoj mapi "Dela govore".

Krstako

Krstako (Foto: www.valjevo.rs)

 

Sa tom investicijom se hvalilo i tadašnje valjevsko SNS rukovodstvo koje je u oktobru 2019. godine, u društvu odabranih medija, posetilo pogon firme Krstako u Beloševcu. Na sajtu grada Valjeva objavljena je opširna vest o toj poseti gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i zamenika predsednika Skupštine grada Mihaila Milutinovića.

 

"Mi smo kao gradska vlada dve godine pratili ovu investiciju i videli ste da smo asfaltirali ceo put od Beloševca do granice sa opštinom Mionica, naravno uz saradnju sa JP Putevi Srbije uz veliku pomoć Darka Glišića, ali isto tako smo bili na usluzi i investitoru onda kada je to bilo neophodno kao Gradska uprava", rekao je pored ostalog tadašnji gradonačelnik i naglasio da je "značaj fabrike višestruk, ne samo što će zaposliti veliki broj ljudi, negde oko 150, već i veliki broj kooperanata sa sela".

 

 

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 30 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 26 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara