Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
04.04.2022, 00:21

Vučić objavio pobedu, SNS preko 43 posto glasova

č: | fb:

Prema prvim preliminarnim rezultatima, koje je sinoć objavila Srpska napredna stranka, predsednički kandidat Aleksandar Vučić osvojio je od 59,9 do 60,1 glasova, a na parlamentarnim izborima u Srbiji najviše glasova osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" - 43,95 odsto izašlih birača.

 

Republička izborna komisija (RIK) nije sinoć saopštila preliminarnu izlaznost na predsedničkim i vanrednim parlamentarnim izborima održanim u Srbiji, na poslednjoj planiranoj konferenciji za novinare održanoj u zgradi parlamenta. Posle sednice koja treba da bude održana u ponedeljak, 4. aprila u 20 časova RIK će saopštiti preliminarne rezultate izbora, a do tada neće držati konferencije za novinare.

 

Konferencije za novinare na kojima su saopšteni prvi preliminarni rezultati, odnosno projekcija rezultata, održali Srpska napredna stranka i organizacija Crta.

 

Aleksandar Vučić, predsednički kandidat koalicije "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" proglasio je pobedu. Vučić je na konferenciji za novinare u štabu stranke rekao da je na predsedničkim izborima osvojio 59,9 do 60,1 odsto glasova. Kako je rekao, prema podacima SNS-a, drugoplasirani je Zdravko Ponoš sa 17,7 odsto glasova, zatim Miloš Jovanović sa 5,9, Milica Đurđević Stamenkovski 4,5 odsto glasova, Boško Obradović sa 4,4, Biljana Stojković sa 3,15 odsto glasova, Branka Stamenković sa 2 i Miša Vacić sa 0,9 odsto glasova.

 

Na parlamentarnim izborima u Srbiji najviše glasova osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" - 43,95 odsto izašlih birača. Lista "Ujedinjeni za pobedu Srbije" osvojila je, kako je na konferenciji za novinare rekao Aleksandar Vučić, 13, 6 odsto, listi oko SPS pripalo je 11,4 odsto, koaliciji Nada pripalo je 5,3, a koaliciji Moramo 4,7 odsto glasova.

 

Organizacija Crta objavila je projekciju rezultata predsedničkih i parlamentarnih izbora u Srbiji na osnovu 90 odsto obrađenog uzorka. Prema podacima Crte, na parlamentarnim izborima, koalicija oko SNS osvojila je 43,38 odsto glasova, Ujedinjeni za pobedu Srbije dobili su 12,92 odsto, koalicija oko SPS – 11,51 odsto.

 

Raša Nedeljkov iz Crte je izneo i podatke za predsedničke izbore, prema kojima je Aleksandru Vučiću pripalo 59,03 odsto glasova, Zdravku Ponošu 17,44 odsto, Milošu Jovanoviću 5,64.

 

Izlaznost, na osnovu 95 odsto obrađenog uzorka, na parlamentarnim i predsedničkim izborima iznosi 59,3 odsto, saopštila je Crta.

 

Gradska izborna komiisja nije saopštila rezultate izlaznosti i glasanja u Valjevu jer se podaci sa 118 biračkih mesta dostavljaju Republičkom zavodu za statistiku i Republičkoj izbornoj komisiji.  

 

Prema nezvaničnim podacima iz izbornih štabova partija i koalicija, u Valjevu je na parlamentarne i predsedničke izbore izašlo oko 63 posto građana upisanih u birački spisak.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilič Pre 11 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...

Saop[tenje Pre 1 dan 2 sati

Voda u Kamenici je za piće

JKP Vodovod obaveštava korisnike koji se snabdevaju sa vodovoda Valjevska Kamenica da je voda u distributivnoj mreži za piće i da po svim parametrima odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti...  · 1 komentar