Mamograf (foto: Branko Petrović)
Mamograf (foto: Branko Petrović)
03.05.2022, 06:45

Od srede pregledi mobilnim mamografom

č: | fb:

U Domu zdravlja Valjevo će od 4. maja ponovo biti omogućeni preventivni pregledi mobilnim mamografom, u cilju ranog otkrivanja raka dojke kod žena.

 

Zakazivanje termina za pregled počelo je u ponedeljak 2. maja na telefon 014 315 00 99, u periodu od 7 do 14 časova. Na pregled mamografom mogu se prijaviti žene starosti od 45 do 69 godina.

 

Mobilni mamograf će biti postavljen na službenom parkingu Doma zdravlja (iza zgrade, ulaz iz ulice Vlade Danilovića) i radiće od 8 do 20 časova, subotom od 8 do 17 sati. Planirano je da bude stacioniran u Valjevu 21 dan.

 

Organizatori preventivnih pregleda mobilnim mamografom u Valjevu su Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" i Dom zdravlja Valjevo.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 dan 6 sati

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 10 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan 11 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 4 komentara