Lazar Gojković (foto: DjordjeDjokovic)
Lazar Gojković (foto: DjordjeDjokovic)
22.06.2022, 06:57

Lazar Gojković novi poverenik valjevskih naprednjaka

č: | fb:

Jelena Nikolić Lekić razrešena je dužnosti poverenika Srpske napredne stranke u Valjevu, a tu dužnost do izbora organa stranke obavljaće gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, saopštili su valjevski naprednjaci.

 

"Dosadašnji poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo Jelena Nikolić Lekić razrešena je dužnosti i ona će nastaviti stranački rad u Gradskom odboru, a na mesto novog poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo imenovan je Lazar Gojković. U narednom periodu, dok se ne ispune uslovi za organizovanje Izborne skupštine, poslove gradskog odbora obavljaće poverenik Gradskog odbora", navodi se u saopštenju valjevskih naprednjaka.

 

Jelena Nikolić Lekić je na čelu povereništva SNS-a u Valjevu bila od oktobra 2020. godine, nakon što je raspušten Gradski odbor čiji je predsednik bio Slobodan Gvozdenović, nekadašnji gradonačelnik Valjeva.

 

Ni tada, kao ni danas, nisu navedni razlozi promene na čelu valjevskih naprednjaka. Nakon parlamentarnih izbora, u aprilu ove godine, kada je SNS u Valjevu dobila oko 35 posto glasova birača, što je značajno manje od očekivanog rezultata i od broja glasova dobijenih na izborima pre dve godine, bilo je nezvaničnih najava da će doći do smene poverenika, ali je Jelena Nikolić Lekić to demantovala.

 

Lazar Gojković je na mesto gradonačelnika Valjeva došao kao nestranačka ličnost. Bio je prvi na izbornoj listi Srpske napredne stranke za Valjevo za lokalne izbore 2020. godine. Saopštavajući da je Gojković prvi na listi, valjevski naprednjaci su tada rekli da je "Gojković svojim predanim radom i zalaganjem preporučio sebe za prvog čoveka naprednjaka u Valjevu u narednom periodu".

 

Gojković je i ove godine na pitanje Kolubarskih.rs da li je postao član SNS ili da li će biti, kratko odgovorio da nije član ponavljajući da je na mesto gradonačelnika došao kao "nestranačka ličnost".

 

Odgovarajuću danas na naše pitanje kada je postao član SNS, Gojković kaže "u novembru 2021. godine".

Aktuelno

Jelena Obućina (foto: NUNS)
NUNS na prvoj liniji - Za bezbednost novinara na internetu Pre 17 sati 12 minuta

Jelena Obućina: Pretnje se moraju prijaviti

BIRN je u saradnji s NUNS-om pokrenuo kampanju #NaPrvojLiniji kojom žele da skrenu pažnju na sve veći broj napada na novinare u digitalnoj sferi. Kolubarske.rs se pridružuju kampanji.  · 3 komentara

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 20 sati 39 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...