Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2022, 06:53

SPS: Voda nije poskupela 32 nego čak 75 posto!

č: | fb:

Šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović, u saopštenju za javnost, navodi da su usluge JKP Vodovod umesto, kako je bilo najavljeno, 32 posto povećane za čak 75 odsto! 

 

Prema rečima Pavlovića, direktor JKP "Vodovod-Valjevo", Ivan Filipović je izgleda u potpunosti izgubio svaki osećaj za solidarnost i empatiju!

 

- Od najavljenih 32 posto poskupljenja građani Valjeva su dobili za preko 75 posto uvećan račun za vodu u odnosu na prethodni mesec. Tako je račun za četvoročlanu porodicu sa 1.393 dinara uvećan na 2.218 dinara za jul, a prosečan račun od 500 dinara dogurao je na svih 875 dinara. To je tih 32 posto, Ivane Filipoviću! Bravo, ekspertu! - navodi u saopštenju Pavlović i dodaje:

 

- To je ta sjajna, snažna i vizionarska politika gradonačelnika Lazara Gojkovića i direktora Vodovoda Ivana Filipovića, a sve za bolje Valjevo. Direktor Filipović održava "stabilnost" poslovanja tako što poveća cenu usluga i sve unutrašnje slabosti i nesposobnost poslovođenja prebaci na teret građana.

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pavlović smatra da umesto da otpusti parazite sa kupljenim diplomama privatnih fakulteta (ili nikakvim), koje su ubrizgali članskim kartama, a koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga, već su samo trošak, direktor Vodovoda Ivan Filipović, povećava cenu vode, isterujući od građana i to malo novca što im je preostalo.

 

- Ta nije valjda da toliko potcenjujete građane Valjeva da mislite da o poskupljenju vode oni ne mogu imati svoje mišljenje. Zaboravili ste da JKP "Vodovod-Valjevo" pripada Valjevcima, a ne Direktoru Vodovoda i njegovim nadređenima – navodi u saopštenju za javnost šef odborničke grupe SPS-JS.

 

Poručuje da postoje načini za oporavak preduzeća, a to je već i ranije predlagao:

 

  • Pretresite platne spiskove za početak i obelodanite sve parazite
  • Zakonski naplatite svim učesnicima i saučesnicima u urušavanju Vodovoda
  • Pretresite neplaćene račune pojedinaca kojima se ignorišu milionski dugovi
  • Reorganizujte i preusmerite višak neradnika
  • Smanjiti plate na minimalac, počev od direktora, za koga još uvek nisam dobio informaciju o njegovom školovanju

 

- Tek onda dižite cene! Isuviše ste se kompromitovali. Izgleda da goli život i opstanak građana za Ivana Filipovića nisu u opisu nacionalnih interesa – zaključuje u saopštenju za javnost šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović.

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 16 sati 48 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara