Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2022, 06:53

SPS: Voda nije poskupela 32 nego čak 75 posto!

č: | fb:

Šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović, u saopštenju za javnost, navodi da su usluge JKP Vodovod umesto, kako je bilo najavljeno, 32 posto povećane za čak 75 odsto! 

 

Prema rečima Pavlovića, direktor JKP "Vodovod-Valjevo", Ivan Filipović je izgleda u potpunosti izgubio svaki osećaj za solidarnost i empatiju!

 

- Od najavljenih 32 posto poskupljenja građani Valjeva su dobili za preko 75 posto uvećan račun za vodu u odnosu na prethodni mesec. Tako je račun za četvoročlanu porodicu sa 1.393 dinara uvećan na 2.218 dinara za jul, a prosečan račun od 500 dinara dogurao je na svih 875 dinara. To je tih 32 posto, Ivane Filipoviću! Bravo, ekspertu! - navodi u saopštenju Pavlović i dodaje:

 

- To je ta sjajna, snažna i vizionarska politika gradonačelnika Lazara Gojkovića i direktora Vodovoda Ivana Filipovića, a sve za bolje Valjevo. Direktor Filipović održava "stabilnost" poslovanja tako što poveća cenu usluga i sve unutrašnje slabosti i nesposobnost poslovođenja prebaci na teret građana.

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pavlović smatra da umesto da otpusti parazite sa kupljenim diplomama privatnih fakulteta (ili nikakvim), koje su ubrizgali članskim kartama, a koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga, već su samo trošak, direktor Vodovoda Ivan Filipović, povećava cenu vode, isterujući od građana i to malo novca što im je preostalo.

 

- Ta nije valjda da toliko potcenjujete građane Valjeva da mislite da o poskupljenju vode oni ne mogu imati svoje mišljenje. Zaboravili ste da JKP "Vodovod-Valjevo" pripada Valjevcima, a ne Direktoru Vodovoda i njegovim nadređenima – navodi u saopštenju za javnost šef odborničke grupe SPS-JS.

 

Poručuje da postoje načini za oporavak preduzeća, a to je već i ranije predlagao:

 

  • Pretresite platne spiskove za početak i obelodanite sve parazite
  • Zakonski naplatite svim učesnicima i saučesnicima u urušavanju Vodovoda
  • Pretresite neplaćene račune pojedinaca kojima se ignorišu milionski dugovi
  • Reorganizujte i preusmerite višak neradnika
  • Smanjiti plate na minimalac, počev od direktora, za koga još uvek nisam dobio informaciju o njegovom školovanju

 

- Tek onda dižite cene! Isuviše ste se kompromitovali. Izgleda da goli život i opstanak građana za Ivana Filipovića nisu u opisu nacionalnih interesa – zaključuje u saopštenju za javnost šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 3 sati

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara