Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
24.09.2014, 16:20

Zdravstvo nije poligon za eksperimente

č: | fb:

Demokratska stranka u Valjevu nije iznenađena lošom situacijom u Opštoj bolnici, iz koje odlaze najbolji lekari a važni aparati prestaju da rade, kaže se u današnjem saopštenju Gradskog odbora te stranke, uz podsećanje da su na takve posledice upozoravali pre godinu dana kada je dr Dobrivoje Grujičić bez „potrebnog znanja i iskustva“ postavljen za vd direktora.

„Opšta bolnica je najvažnija zdravstvena ustanova u Kolubarskom okrugu sa budžetom većim od gradskog budžeta. Neodgovorno je rukovođenje takvom ustanovom poveriti nedoraslom čoveku pri čemu je jedini kriterijum bila članska karta SNS“, stoji u saopštenju.

Pored odlaska lekara i nesposobnosti da se održi tehnička ispravnost aparata, demokrate podsećaju da se dr Grujičiću na teret stavljaju i nejasni kriterijumi za prijem novozaposlnih. “Kada se na ovo dodaju i nedavne mere Vlade Srbije kojima se zaposlenima u javnom sektoru smanjuju plate onda ne čudi to što veći broj lekara i drugog medicinskog osoblja želi da ode iz Opšte bolnice”, takodje stoji u saopštenju DS-a. Dodaje se kako će “odlazaka biti još jer ti ljudi ne vide budućnost u Valjevu”.

Valjevske demokrate tvrde kako zaposleni u Opštoj bolnici sami nabavljaju svoje radne uniforme, te da u toj ustanovi nedostaju određeni lekovi, a hrana za bolesnike je izuizetno lošeg kvaliteta. “Demokratska stranka smatra da je ovakva situacija u Opštoj bolnici opasna jer se na taj način ugrožava zdravlje Valjevaca. Zdravstvo nije i ne sme biti poligon za političke igre i eksperimente zbog toga što to može ostaviti dugoročne posledice po sve”, zaključuje se u današnjem saopštenju Gradskog odbora DS-a.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 1 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 50 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.