Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
24.09.2014, 16:20

Zdravstvo nije poligon za eksperimente

č: | fb:

Demokratska stranka u Valjevu nije iznenađena lošom situacijom u Opštoj bolnici, iz koje odlaze najbolji lekari a važni aparati prestaju da rade, kaže se u današnjem saopštenju Gradskog odbora te stranke, uz podsećanje da su na takve posledice upozoravali pre godinu dana kada je dr Dobrivoje Grujičić bez „potrebnog znanja i iskustva“ postavljen za vd direktora.

„Opšta bolnica je najvažnija zdravstvena ustanova u Kolubarskom okrugu sa budžetom većim od gradskog budžeta. Neodgovorno je rukovođenje takvom ustanovom poveriti nedoraslom čoveku pri čemu je jedini kriterijum bila članska karta SNS“, stoji u saopštenju.

Pored odlaska lekara i nesposobnosti da se održi tehnička ispravnost aparata, demokrate podsećaju da se dr Grujičiću na teret stavljaju i nejasni kriterijumi za prijem novozaposlnih. “Kada se na ovo dodaju i nedavne mere Vlade Srbije kojima se zaposlenima u javnom sektoru smanjuju plate onda ne čudi to što veći broj lekara i drugog medicinskog osoblja želi da ode iz Opšte bolnice”, takodje stoji u saopštenju DS-a. Dodaje se kako će “odlazaka biti još jer ti ljudi ne vide budućnost u Valjevu”.

Valjevske demokrate tvrde kako zaposleni u Opštoj bolnici sami nabavljaju svoje radne uniforme, te da u toj ustanovi nedostaju određeni lekovi, a hrana za bolesnike je izuizetno lošeg kvaliteta. “Demokratska stranka smatra da je ovakva situacija u Opštoj bolnici opasna jer se na taj način ugrožava zdravlje Valjevaca. Zdravstvo nije i ne sme biti poligon za političke igre i eksperimente zbog toga što to može ostaviti dugoročne posledice po sve”, zaključuje se u današnjem saopštenju Gradskog odbora DS-a.

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 9 sati 15 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 16 sati 31 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara