Odbornici SPS (foto: Kolubarske.rs)
Odbornici SPS (foto: Kolubarske.rs)
06.10.2022, 09:08

Odbornička grupa SPS pita: Kako Vas nije sramota?

č: | fb:

Intervjuisati osuđenog silovatelja, dodeliti nagradu licu optuženom za seksualno iskorišćavanje maloletnice, a kako saznajemo i za utaju poreza, vređa dostojanstvo svakog normalnog čoveka, navodi se u saopštenju odborničke grupe SPS-JS uz poruku: pogledajte i razmislite...dobro!

 

Saopštenje prenosimo u celosti


U našem gradu, gospođa dr Zorica Jocić je uspela u svojoj nameri da "progura" i omogući dodelu najprestižnije nagrade grada, koju finansiraju građani Valjeva, optuženom za produženo krivično delo seksualnog iskorišćavanja maloletnog lica, a sve zarad ostvarivanja svojih ličnih ciljeva i ambicija.

 

Naknadno saopštenje koje je dala za javnost je, sigurni smo u to, samo njeno, jer mi nemamo podatke kako su i da li su ostali članovi Komisije podržali saopštenje (nikada i niko ih to nije ni pitao, ni proverio, i to sve članove pojedinačno). Ono što se zna jeste to da je dr Jocić najpre izdala saopštenje pa tek nakon pitanja novinarke, naknadno slala saopštenje Komisije.

 

Ovakvi, i postupci zamenika predsednika Skupštine Viktora Mićića, koji najpre psuje majku odbornicima, a zatiim u ime svih odbornika (koje naravno niko nikada o tome ništa nije ni pitao) dostavlja javnosti opravdavajuće saopštenje o nagradi dodeljenoj licu za koje se opravdano sumnja da je učinilo krivično delo seksualne eksploatacije maloletnice, vređa zdrav razum, a na prvom mestu vređa i nipodaštava žrtve silovanja i njihove porodice.

 

Silovanje je duhovno ubijanje žene, s kojim se žrtva bori do kraja života. Samo neka se postave u kožu silovane žene, sama pomisao je "Ne dao Bog nikome!".

 

Da li se toliko isplati cena položaja i fotelje koje čvrsto drže dr Jocić i zamenik Mićić. Doktorka Jocić je ujedno i načelnica školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug, dakle, nalazi se na čelu obrazovno-vaspitnog sistema. Njena uloga je da prenosi znanje mladim ljudima, deci, a druga (nikako manje važna, ako ne i važnija) uloga je prenošenje profesorske etike.Ta etika se ne predaje iz knjige, nego se daje ličnim primerom. Posle svega navedenog, ona sasvim sigurno nije dostojna funkcije koju obavlja.

 

A šta tek reći za odbornika Vitorovića koji je bezuslovno branio "laureata" optuženog za krivično delo sa elementima seksualnog nasilja, i to tako što je javno vređao žene i sveo njihov odnos sa "nagrađenim" na robno-novčanu razmenu. Po njemu žene Valjeva, Beograda, od Subotice do Prizrena, mogu da se kupe, imaju cenu!

 

Gde je granica pristojnosti, morala, normi da se ne oštećuje i vređa duša i da se ne ranjavaju emocije ionako već povređenih žena i devojčica, zrtava? Dokle ide ta vrsta poltronstva i odsustva makar i trunke ljudskosti?

 

Svi bi bili dosta zadovoljniji da nas predstavljaju pojedinci koji imaju dostojanstvo i imaju meru.

 

Svako od nas može sad reći "Šta ja tu mogu?". Naravno da možeš! Svi smo mi odgovorni! Za maltreiranje, silovanje, nema opravdanja!

 

  
Odbornička grupa SPS-JS  
         Predsednik Đorđe Pavlović 

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 46 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 46 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 21 sati 47 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...