Odbornici SPS (foto: Kolubarske.rs)
Odbornici SPS (foto: Kolubarske.rs)
06.10.2022, 09:08

Odbornička grupa SPS pita: Kako Vas nije sramota?

č: | fb:

Intervjuisati osuđenog silovatelja, dodeliti nagradu licu optuženom za seksualno iskorišćavanje maloletnice, a kako saznajemo i za utaju poreza, vređa dostojanstvo svakog normalnog čoveka, navodi se u saopštenju odborničke grupe SPS-JS uz poruku: pogledajte i razmislite...dobro!

 

Saopštenje prenosimo u celosti


U našem gradu, gospođa dr Zorica Jocić je uspela u svojoj nameri da "progura" i omogući dodelu najprestižnije nagrade grada, koju finansiraju građani Valjeva, optuženom za produženo krivično delo seksualnog iskorišćavanja maloletnog lica, a sve zarad ostvarivanja svojih ličnih ciljeva i ambicija.

 

Naknadno saopštenje koje je dala za javnost je, sigurni smo u to, samo njeno, jer mi nemamo podatke kako su i da li su ostali članovi Komisije podržali saopštenje (nikada i niko ih to nije ni pitao, ni proverio, i to sve članove pojedinačno). Ono što se zna jeste to da je dr Jocić najpre izdala saopštenje pa tek nakon pitanja novinarke, naknadno slala saopštenje Komisije.

 

Ovakvi, i postupci zamenika predsednika Skupštine Viktora Mićića, koji najpre psuje majku odbornicima, a zatiim u ime svih odbornika (koje naravno niko nikada o tome ništa nije ni pitao) dostavlja javnosti opravdavajuće saopštenje o nagradi dodeljenoj licu za koje se opravdano sumnja da je učinilo krivično delo seksualne eksploatacije maloletnice, vređa zdrav razum, a na prvom mestu vređa i nipodaštava žrtve silovanja i njihove porodice.

 

Silovanje je duhovno ubijanje žene, s kojim se žrtva bori do kraja života. Samo neka se postave u kožu silovane žene, sama pomisao je "Ne dao Bog nikome!".

 

Da li se toliko isplati cena položaja i fotelje koje čvrsto drže dr Jocić i zamenik Mićić. Doktorka Jocić je ujedno i načelnica školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug, dakle, nalazi se na čelu obrazovno-vaspitnog sistema. Njena uloga je da prenosi znanje mladim ljudima, deci, a druga (nikako manje važna, ako ne i važnija) uloga je prenošenje profesorske etike.Ta etika se ne predaje iz knjige, nego se daje ličnim primerom. Posle svega navedenog, ona sasvim sigurno nije dostojna funkcije koju obavlja.

 

A šta tek reći za odbornika Vitorovića koji je bezuslovno branio "laureata" optuženog za krivično delo sa elementima seksualnog nasilja, i to tako što je javno vređao žene i sveo njihov odnos sa "nagrađenim" na robno-novčanu razmenu. Po njemu žene Valjeva, Beograda, od Subotice do Prizrena, mogu da se kupe, imaju cenu!

 

Gde je granica pristojnosti, morala, normi da se ne oštećuje i vređa duša i da se ne ranjavaju emocije ionako već povređenih žena i devojčica, zrtava? Dokle ide ta vrsta poltronstva i odsustva makar i trunke ljudskosti?

 

Svi bi bili dosta zadovoljniji da nas predstavljaju pojedinci koji imaju dostojanstvo i imaju meru.

 

Svako od nas može sad reći "Šta ja tu mogu?". Naravno da možeš! Svi smo mi odgovorni! Za maltreiranje, silovanje, nema opravdanja!

 

  
Odbornička grupa SPS-JS  
         Predsednik Đorđe Pavlović 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 14 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 14 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...