Balon u Petnici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Balon u Petnici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2022, 09:01

Balon hale sportske namene na tri lokacije u gradu

č: | fb:

Gradsko veće je usvojilo Program postavljanja balon hala sportske namene. Ovim Programom određuje se postavljanje balon hala na javnim i drugim površinama na teritoriji Valjeva, opredeljene su tri lokacije.


Kako je navedeno u obrazloženju, Odlukom o manjim montažnim objektima privremenog karaktera propisani su uslovi postavljanja i uklanjanja balon hala sportske namene. Ovim Programom utvrđuju se urbanističko tehnički uslovi sa grafičkim prikazom lokacije koji odrećuje površinu svake pojedinačne lokacije, mesto za postavljanje, uslove na priključenje na komunalnu infrastrukturu, namenu odnosno delatnost koju mogu obavljati u objektu, tip i veličinu objekta koji se može postaviti i period na koji se lokacija daje, a koji ne može biti duži od deset godina.


Vladimir Mišković, član Gradskog veća, kaže da je to prvi put da se takav program donosi i on će omogućiti ponudu lokacija za sportske objekte te vrste.

 

On veruje da će biti zainteresovanih fizičkih ili pravnih lica koja bi, u skladu sa Programom, podigla ovakve objekte za kojima sigurno postoji sportska potreba u Valjevu. Naglasio je da su u pitanju atraktivne lokacije - u Parku Pećina, u naselju "Oslobodioci Valjeva" i u Novom naselju kod crkve Svetog Georgija, uz gabarite koji su mogući.

 

Na lokaciji Pećina maksimalna površina objekta može biti 1.142 kvadratna metra, u Novom naselju 925 kvadrata i u Naselju "Oslobodioci Valjeva" 725 kvadrata.

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara