Balon u Petnici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Balon u Petnici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2022, 09:01

Balon hale sportske namene na tri lokacije u gradu

č: | fb:

Gradsko veće je usvojilo Program postavljanja balon hala sportske namene. Ovim Programom određuje se postavljanje balon hala na javnim i drugim površinama na teritoriji Valjeva, opredeljene su tri lokacije.


Kako je navedeno u obrazloženju, Odlukom o manjim montažnim objektima privremenog karaktera propisani su uslovi postavljanja i uklanjanja balon hala sportske namene. Ovim Programom utvrđuju se urbanističko tehnički uslovi sa grafičkim prikazom lokacije koji odrećuje površinu svake pojedinačne lokacije, mesto za postavljanje, uslove na priključenje na komunalnu infrastrukturu, namenu odnosno delatnost koju mogu obavljati u objektu, tip i veličinu objekta koji se može postaviti i period na koji se lokacija daje, a koji ne može biti duži od deset godina.


Vladimir Mišković, član Gradskog veća, kaže da je to prvi put da se takav program donosi i on će omogućiti ponudu lokacija za sportske objekte te vrste.

 

On veruje da će biti zainteresovanih fizičkih ili pravnih lica koja bi, u skladu sa Programom, podigla ovakve objekte za kojima sigurno postoji sportska potreba u Valjevu. Naglasio je da su u pitanju atraktivne lokacije - u Parku Pećina, u naselju "Oslobodioci Valjeva" i u Novom naselju kod crkve Svetog Georgija, uz gabarite koji su mogući.

 

Na lokaciji Pećina maksimalna površina objekta može biti 1.142 kvadratna metra, u Novom naselju 925 kvadrata i u Naselju "Oslobodioci Valjeva" 725 kvadrata.

Aktuelno

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 44 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 19 sati 53 minuta

Možda i jesmo "narod najstariji", a da li smo "odrasli"?

Ne mora biti štetno ali korisno nije, ne obraćati pažnju na mišljenje nauke. Pogotovu ako se bavi društvom, i do nekog mišljenja je došla konstatujući mišljenje značajnih ljudi ili (i) značajnog...