Policija (foto: Kolubarske.rs)
Policija (foto: Kolubarske.rs)
05.01.2023, 07:57

Vozio sa 3,78 promila alkohola

č: | fb:

Na teritoriji Uba iz saobraćaja je isključen pedesetšestogodišnji vozač koji je zatečen da upravlja vozilom sa čak 3,78 promila alkohola u organizmu, a kontrolom je utvrđeno i da je upravljao vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i da nema vozačku dozvolu jer mu je oduzeta u avgustu zbog kaznenih poena.

 

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom praznika, u akciji pojačane kontrole, policija je iz saobraćaja isključila 901 vozača koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i 39 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

 

Čak 135 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 24 vozača upravljala su vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila alkohola u organizmu.

 

Policija je tokom praznika 128 vozača kaznila zbog nepropisnog preticanja, 280 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 1.133 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 3.104 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

 

Policijski službenici su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 10 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, među kojima su tri vozača koji su upravljali vozilom na auto-putevima brzinom većom od 250 kilometara na čas.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 13 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara