Psi u Knez Miloševoj (foto: Đorđe Đoković)
Psi u Knez Miloševoj (foto: Đorđe Đoković)
09.01.2023, 08:04

POKS : Alarmantna situacija sa psima lutalicama i u Valjevu

č: | fb:

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) upozorava da se i Valjevu može desiti slučaj sa Kosmaja kada je jedan građanin izgubio život posle napada na njega od strane dva psa, jer i u našem gradu postoje čopori pasa lutalica.

 

"Tražimo od gradske vlasti da uvede novčane kazne za sve vlasnike, koji ne vode računa o svojim kućnim ljubimcima na adekvatan način i ne obezbeđuju propisno objekte gde se psi nalaze. Obzirom na to da i u Valjevu postoji veliki broj pasa lutalica, ukoliko se nešto ne preduzme, pitanje je vremena kada bi neko mogao da strada", izjavio je poverenik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) za Valjevo, Đorđe Marković i dodao:

 

"Naša koalicija će podneti zvaničan zahtev nadležnim institucijama sa konkretnim predlozima za rešenje ovog problema koji se već primenjuje u drugim gradovima. Takođe, apelujemo na sve vlasnike tzv.opasnih pasa, da ih ne izvode u šetnju bez korpe, kao i da svi prostori, u kojima psi borave, budu adekvatno obezbeđeni, zarad bezbednosti naših sugrađana, a naročito dece", naveo je u saopštenju za javnost Đorđe Marković.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 31 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 3 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara