Korito Kolubare na Jadru (foto: Đorđe Đoković)
Korito Kolubare na Jadru (foto: Đorđe Đoković)
29.09.2014, 10:46

Uskoro počinje sanacija korita Kolubare

č: | fb:

Radovi na obnovi korita Kolubare, od Jadra do Pećine, trebalo bi da počne do kraja nedelje. „Nakon tendera koji će biti po skraćenom postupku završen ovih dana, a očekujemo da posao dobije „Erozija”, radiće se sanacija korita Kolubare, leva i desna obala, od mosta na Jadru do teniskog terena na Pećini”, najavio je gradonačelnik Stanko Terzić.

Za razliku od tog dela korita Kolubare za koji je urađen projekat i ne postoje nikakve smetnje za izvođenje radova, problemi postoje za deo korita od mosta na Jadru do belog mosta, jer još uvek nisu regulisani odnosi između JP „Srbija vode”, „Dunav osiguranje” i GP „Jedinstvo” iz Užica.

„Vode se intenzivni pregovori ove tri institucije o tome koliko će novca ‘Dunav osiguranje’ izdvojiti za otklanjanje štete od poplava, jer je kod njih osiguran posao izgradnje magistralnog cevovoda. Očekujemo da će narednih dana opredeliti sumu, tako da će ‘Jedinstvo’, sa tim novcem završiti svoj deo posla. Ozbiljniji radovi na sanaciji korita Kolubare počeće na proleće”, najavljuje gradonačelnik Terzić.

On dodaje da će do tada biti urađeni samo „grubi” radovi na levoj ovali Kolubare od mosta na Jadru do belog mosta, kako bi obala bila zaštićena od eventualnih novih poplava.

Prema procenama za sanaciju korita Kolubare potrebno je oko tri miliona evra jer je uništeno više od pola korita koje je regulisano u dužini od pet kilometara. U ovoj godini planirano je da bude saniran samo jedan deo rečnog korita za šta je obezbeđena trećina potrebnog novca, dok će preostali radovi biti finansirani kroz program JP „Srbijavode” za 2015. godinu i počeće na proleće sledeće godine.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 4 sati 47 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...