Dom sporta General Svetomir Đukić (foto: Kolubarske.rs)
Dom sporta General Svetomir Đukić (foto: Kolubarske.rs)
18.02.2023, 11:21

Završetak unutrašnjeg uređenja Doma sporta "General Svetomir Đukić"

č: | fb:

Ministarstvo sporta Republike Srbije sa 6,5 miliona dinara finansiraće projekat grada Valjeva, koji se odnosi na rekonstrukciju objekta Doma sporta "General Svetomir Đukić", a tiče se mašinskih instalacija, odnosno klima komora, saopštila je PR služba grada Valjeva.

 

Kako se navodi, iz budžeta grada, u ovoj godini je Ustanovi za fizičku kulturu "Valis" prebačeno još 12 miliona dinara za završetak unutrašnjeg uređenja nekadašnjeg "Partizana". Ovim novcem će se uraditi, pored mašinskih instalacija, drugi deo zgrade sa svlačionicama i hodnik u objektu.

 

Okončanjem ove faze radova, objekat Doma sporta "General Svetomir Đukić" će se svrstati u red najuređenijih sportskih objekata u Srbiji, spremnih da se u njima organizju brojni sadržaji, pre svega za decu predškolskog i školskog uzrasta i za potrebe sportskih klubova.

Vladimir Mišković

Vladimir Mišković (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Kada se setimo u kakvom stanju je bio ovaj objekat i pogledamo ga sada, vidimo koliki je put pređen i koliko napora smo mi kao Grad, uz podršku Republike Srbije uložili da uredimo Dom sporta 'General Svetomir Đukić', koji je jedan od simbola Valjeva. Zahvaljujući dobroj saradnji sa resornim ministarstvom koja je započela u prethodnom periodu, a koja je nastavljena i sa sadašnjim predstavnicima Ministarstva sporta, privodimo kraju radove na uređenju i ponosni smo na to kako već sada Dom sporta izgleda. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i ja smo prilikom posete prethodnog ministra Valjevu iskoristili da predstavimo neke od najvažnijih projekata za Valjevo. Ovo je potvrda dobre saradnje sa Ministarstvom sporta, koja se nastavlja i sa novim sazivom", rekao je član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković.

 

Podsetimo, rekonstrukcija nekadašnjeg Partizana je do sada sprovedena u dve faze. Najpre je urađena spoljna rekonstrukcija, vrednosti 40 miliona dinara, od čega je Valjevo finansiralo sa 28, a država sa 12 miliona. Potom se prešlo na unutrašnju rekonstrukciju, u okviru koje je urađen deo svlačionica, parket i podloge u obe sale, novi koševi, za šta je izdvojeno 20 miliona dinara novca iz gradskog budžeta. Nakon ove treće faze unutrašnje rekonstrukcije, Dom sporta "General Svetomir Đukić" će biti dodatno uređen za sprovođenje planiranih aktivnosti usmerenih ka razvoju sporta u Valjevu, saopštila je PR služba grada Valjeva.

 

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 18 sati 37 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 22 sati 15 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 19 sati 17 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.