Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
18.03.2023, 08:14

SNS odgovorio Pavloviću: Jedan instrument zvuči raštimovano

č: | fb:

Nakon saopštenja za javnost Đorđa Pavlovića, šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada, u kome traži smenu Zorice Jocić sa mesta predsednice Komisije za dodelu godišnje nagrade grada i da se poništi nagrada koju je prošle godine za poljoprivredu dobio Mališa Pajković, oglasio se Gradski odbor SNS čiji je predsednik gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

Saopštenje prenosimo u celosti.

 

Svaka politička partija na javnoj sceni nastupa sa svim svojim članovima. Slično orkestru. Tek zajedništvom i zajedničkim radom mogu se postići rezultati. To je oduvek slučaj sa Srpskom naprednom starnkom, ali nam slučaj šefa Odborničke grupe SPS-a Đorđa Pavlovića pokazuje da orkestar može biti i raštimovan.

 

Dokaz da jedan instrument trenutno zvuči raštimovano je i poslednje saopštenje pomenutog Pavlovića.

 

A zašto se violina raštimovala?

 

Već godinu dana traju besomučni napadi na predsednicu Komisije za dodelu nagrade grada Valjeva dr Zoricu Jocić od strane šefa odborničke grupe SPS-a. Traju jer nije lako pomiriti se sa činjenicom da je ista grupa glasala za dobitnike nagrade prošle godine.  Mnogo toga je rekao Pavlović, ali je verovatno "slučajno" baš tu činjenicu izostavio.

 

Izostavio je i da odluku o nagradama donosi Skupština, a ne Komsija. Pravničko znanje sa položenim pravosudnim ispitom, opet je zakazalo. Gospodine Pavloviću, recite jednom za promenu istinu jer u laži su kratke noge. SPS je podržao izbor nominovanih za nagrade. Koliko god vi to izostavljali, istina Vas uvek sustigne.

 

Violina je zaškripala i nakon jučerašnjeg glasanja kada je jedan broj odbornika njegove partije ponovo učinio isto. Isti ton potrajao je i kada je predsednik GO SPS-a Đorđe Milanović u ime svog odbora čestitao dobitnicima nagrade i pružio snažnu podršku njihovom izboru.

 

Ova pokvarena violina ne bi bila bitna nikom ko tu muziku sluša da ista ne pokušava da bude izgleda, prva violina. Ali, ako je verovati činjenicama sa glasanja i objavljenoj podršci pred ovom violinom teško da će neko aplaudirati. Još manje su šanse da će jednom i nagradu dobiti.

 

Građanima Valjeva stav partije eksperta Pavlovića je jasan–Podrška dodeljenim nagradama.  Pa šta onda znači poslednje saopštenje pomenute ambiciozne violine?

 

Pokušaj lošeg soliranja? Preporuka za neki drugi orkestar?

 

Gospodine Pavloviću, ako mislite da se blaćenjem, uvredama i lažima stiče naklonost varate se. Pred vama je još puno rada ako biste da na sledećim izborima iko kupi kartu za vaš raštimovani nastup.

 

SNS još jednom čestita svim dobitnicima nagrada i snažno veruje da će pokušaj politizacije same dodele ostati zauvek usamljen pokušaj pojedinca.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 2 sati 2 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara