Mihailo MIlutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo MIlutinović (foto: Đorđe Đoković)
01.10.2014, 13:43

Situacija je u svakom smislu apsurdna

č: | fb:

Na poslednjoj sednici Skupštine grada situacija je dovedena do apsurda kada su odbornici, umesto da  konstatuju prestanak mandata predsednice Skupštine Slavice Pantelić Cupać, doneli odluku o njenom razrešenju. Šef pravnog tima valjevskih naprednjaka Mihailo Milutinović pojašnjava da je „predsednica razrešena presudom Upravnog suda od 22. jula, tako da je njoj mandat tog trenutka završen”. On tvrdi da bivša predsednica Skupštine nema pravo na novčanu naknadu, koju dobijaju funkcioneri tri meseca od prestanka mandata.

Šef  pravnog tima valjevskih naprednjaka danas je ogovorio o još jednom apsurdu i bahatosti vlasti. On je optužio gradonačelnika Stanka Terzića da uporno ne odgovara na ponudu JP „Železnice Srbije” o jeftinijem prevozu za studente u Beovozu. „Na stolu gradonačelnika skoro godinu dana stoji ugovor, koji je potpisao generalni direktor JP ‘Železnice Srbije’, po kome bi karta za studente u Beovozu koštala 200 dinara, uz dotaciju od 53 dinara iz gradske kase. Na godišnjem nivou to bi grad koštalo oko 1,5 miliona dinara. Međutim, gradonačelnik na tu ponudu još uvek ne odgovara”, kaže Milutinović, koji je Terziću zamerio i to što je otputovao u Švedsku, a da o tome javnost nije obaveštena. „Ko je odobrio taj put i zbog čega je naš gradonačelnik otputovao u tu Skandinavsku zemlju”, zapitao je Milutinović.

On je danas kritikovao i izbor direktora Gradske toplane, smatrajući da Dejan Filipović „ne uživa poverenje i da nije dorastao odgovornom poslu, kao što je čelno mesto tog javnog preduzeća”. Milutinović je izrazio sumnju u verodostojnost diplome novoizabranog direktora Gradske toplane i zato će „zatražiti, preko poverenika diplomu na uvid”.

Šef  pravnog tima je pozvao gradsku vlast da iskoristi mogućnost korišćenja sredstava koje je FIFA prebacila na račun FSS za sanaciju oštećenih sportskih objekata u majskim poplavama. „Na svaki evro koji uzloži lokalna zajednica za sanaciju sportskih terena, FSS će donirati evro. Imajući u vidu da je šteta na fudbalskom terenu na Pećini oko 100.000 evra, računica je jasna, ukoliko grad obezbedi polovinu tog novca, drugu polovinu može dobiti iz donacija koje je obezbedila FIFA”, kaže Mihailo Milutinović.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 54 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...