Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
25.03.2023, 10:53

Lokalni front: KRŠI LI SE POSLOVNIK SKUPŠTINE GRADA?

č: | fb:

Udruženje građana Lokalni front Valjevo u saopštenju za javnost ukazuje na to da je predsednica Skupštine grada Snežana Rakić kršila Poslovnik Skupštine grada.

 

Lokalni front navodi da u Poslovniku Skupštine grada postoji član 102 koji na čistom srpskom jeziku veoma jasno govori predsedniku Skupštine grada da je "dužan da postupa u skladu sa ovim Poslovnikom i da se stara o njegovoj primeni". Lokalni front pita da li se predsednica Skupštine grada, Snežana Rakić, starala o primeni člana 102? Primer član 169 Poslovnika: "Gradonačelnik i Gradsko veće redovno izveštavaju Skupštinu grada, po sopstvenoj inicijativi ili na njen zahtev, a najmanje jednom godišnje o i izvršavanju odluka i drugih akata Skupštine. Izveštaj iz prethodnog stava stavlja se na dnevni red Skupštine".

 

"Da li je Snežana Rakić u prethodne tri godine svog mandata zakazivala sednice na kojima su izvršni organi podneli izveštaje o izvršavanju odluka Skupštine? O izvršavanju odluke o zaštitniku građana? O izvršavanju Lokalnog antikorupcijskog plana? O izvršavanju Plana kvaliteta vazduha 2016-2021? Nije. Da li je Snežana Rakić time prekršila Poslovnik?

 

Pre izvesnog vremena predsednica se javno hvalila kako Skupština ni jedan jedini put nije utvrdila povredu Poslovnika. Prirodno, kada se o povredi Poslovnika skupštinska većina izjašnjava glasanjem! Za takve slučajeve postoji još jedan zaboravljeni akt. Zove se Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave i istaknut je na zidu skupštinske sale. Na žalost, predaleko da bi bio čitljiv sa mesta predsednice! Ma šta većina mislila o tome, Lokalnom frontu je jasno da je predsednica mnogo puta i na mnogo načina kršila Poslovnik najvišeg tela lokalne samoprave. Inicijativu Željka Trifunovića za razrešenje Snežane Rakić podržao je još samo jedan odbornik. Lokalni front Valjevo nije time iznenađen. Skupština Valjeva sama je sebi dala ocenu iz etike i morala…", piše u saopštenju za javnost Loklani front Valjevo.

 

Aktuelno

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 12 sati 42 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...

Devojke sa Štranda (foto: )
Na Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Pre 15 sati 9 minuta

Tamnavac Dragoljub Trindić najbolji slikar Vojvodine

Na nedavno održanoj Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, 24. po redu, prvu nagradu osvojila je slika "Devojke sa Štranda" autora Dragoljuba Trindića rodom iz ubskog sela Čučuge.