Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske,rs)
Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske,rs)
12.04.2023, 10:49

Asfaltiranje parkinga i trotoara

č: | fb:

Asfaltiran je parking u krugu Opšte bolnice u Valjevu, radove je izvelo Preduzeće za puteve Valjevo, saopštila je PR služba Grada.

 

Kako se navodi u saopštenju, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković je obišao radove i rekao da je ovaj parking bio u veoma lošem stanju i da je njegova rehabilitacija bila prvi prioritet u ovoj građevinskoj sezoni.

Parking u krugu Bolnice

Parking u krugu Bolnice (Foto: www.valjevo.rs)

"Grad radi u interesu svojih građana i u narednom periodu će biti nastavljeni radovi na rehabilitaciji puteva i ulica. Grad Valjevo je svojim budžetom, za rehabilitaciju gradskih ulica i parkinga obezbedio sredstva u iznosu od 100 miliona dinara sa PDV-om", navodi se u saopštenju PR službe grada Valjeva.

Parking u Koluvari 2

Parking u Koluvari 2 (Foto: Kolubarske.rs)

 

Nije saopšteno u rehabilitaciju kojih gradskih ulica i parkinga će biti investirano 100 miliona dinara sa PDV-om. Nije poznato da li će se na spisku naći i parking u Naselju Oslobodioca Valjeva – Kolubara 2, koji je takođe u "veoma lošem stanju" već godinama; prepun rupa, bara, blatnjav... 

 

Radovi u Hajduk Veljkovoj ulici

 

Prema najavama PR službe Grada danas počinje asfaltiranje trotoara u Hajduk Veljkovoj ulici, od "duplih traka" do Pantićeve ulice. Nakon praznika, od utorka, 18. aprila biće potpuno obustavljen saobraćaj u ovom delu Hajduk Veljkove ulice.

 

Radovi se sprovode u okviru rehabilitacije puteva i ulica, a izvodi ih Preduzeće za puteve Valjevo, saopštila je PR služba. Planirano je i asfaltiranje parkinga ispred "parnjače" prema Hajduk Veljkovoj ulici.

Trotoar u Hajduk Veljkovoj

Trotoar u Hajduk Veljkovoj (Foto: Kolubarske.rs)

"Danas je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović obišao završene radove u Hajduk Veljkovoj ulici. Urađena je potpuna rekonstrukcija trotoara u dužini od 104 metra i podzida prema naselju Sinđelićev blok. Vrednost radova je milion i dvesta hiljada dinara sa PDV-om, a izvođač radova je Preduzeće za puteve", ovo je vest objavljena u junu 2018. godine.

Trotoar u Hakdik Veljkovoj (sređen 2018.)

Trotoar u Hakdik Veljkovoj (sređen 2018.) (Foto: Kolubarske.rs)

 

S obzirom na to da u saopštenju PR službe nije precizirano, a desna strana trotoara u Hajduk Veljkovoj ulici, od "duplih traka" do Pantićeve, je "potpuno rekonstruisana" 2018. godine, pitali smo da li će ponovo biti asfaltirana i desna ili samo leva strana trotoara?

 

Iz Gradske uprave nam je odgovoreno da će biti asfaltirane obe strane trotoara, "radiće se ona mesta gde je pukao i gde je oštećen asfalt, gde nedostaju ivičnjaci". Što se tiče trotoara sa desne strane, od "duplih traka" prema Pantićevoj, koji je rekonstruisan pre pet godina, kako je rečeno, on je u dobrom stanju, ali su "razrovani i ulica i trotoar pored novoizgrađene zgrade u Hajduk Veljkovoj, tako da će to biti asfaltirano".

 

Na pitanje da li je ovo nova praksa Grada da privatni investitori "pokvare" ulice i trotoare, a Grad popravlja o trošku svih građana, nije nam odgovoreno?

Trotoar u Hakdik Veljkovoj

Trotoar u Hakdik Veljkovoj (Foto: Kolubarske.rs)

 

 

 

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 51 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 13 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara