Vučević i Gojković (foto: www.leperecvaljeva.rs)
Vučević i Gojković (foto: www.leperecvaljeva.rs)
12.05.2023, 12:12

Ministar odbrane boravio u Valjevu, nepoznati razlozi posete i o čemu je razgovarano

č: | fb:

"Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković juče je u prostorijama svog kabineta ugostio potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra odbrane Miloša Vučevića", objavljeno je danas na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč". Piše i da su sastanku prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Dragutin Kuzmanović i zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Mićić.

 

Nisu navedeni razlozi posete potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra odbrane Miloša Vučevića Valjevu, niti o čemu su razgovarali ministar vojni i gradonačelnik valjevski.

 

"Ministar je gostovao na lokalnoj televiziji, a pre toga je napravio radnu posetu Gradskoj upravi gde smo razgovarali o projektima vezanim za grad Valjevo, njihovom statusu i realizaciji", glasio je odgovor gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića na pitanje Kolubarskih.rs šta su bile teme sastanka? 

 

Na pitanje o kojim konkretno projektima su razgovarali i da li je, recimo, bilo reči o kotlarnici u "Krušiku", koja je najveći zagađivač vazduha u Valjevu, gradonačelnik Gojković nije konkretno odgovorio rekavši kratko da je bilo reči "o svim aktuelnim projektima, a projekat kotlarnice u Krušiku je uvek tema razgvora". Ostaju tajna "svi aktuelni projekti", kao i "projekat krušikove kotlarnice".

 

Vučević i Gojković

Vučević i Gojković (Foto: www.leparecvaljeva.rs)

Juče je na FB stranici grada Valjeva, uz nekoliko fotografija, objavljeno: "Potpredsednika Vlade Srbije i ministra odbrane Miloša Vučevića danas je u Valjevu dočekao gradonačelnik Lazar Gojković", a danas je na sajtu gradonačelnika "Lepa reč" objavljena štura vest "Ministar odbrane boravio u Valjevu". 

 

Ni na sajtu Ministarstva odbrane, gde se objavljuju aktuelnosti i informacije vezane za to Ministarstvo kao i posete ministra, nije objavljena vest da je Miloš Vučević boravio u Valjevu gde je imao sastanak sa predstavnicima gradske izvršne i zakonodavne vlasti. Samo dan pre posete Valjevu ministar vojni je posetio Rumu gde je razgovarao sa predsednicom Opštine Aleksandrom Ćirić i o tome je objavljena vest na sajtu Ministartva odbrane.

 

Nije obaveštena javnost, nisu pozvani mediji

 

O dolasku potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra odbrane Miloša Vučevića u Valjevo javnost nije obaveštena, niti su ovdašnji mediji pozvani da zabeleže njegovu posetu. "Nije bilo u planu ovog puta", glasio je odgovor gradonačelnika Valjeva na pitanje zbog čega nisu pozvani mediji. 

 

Aktuelno