Limeni krov pao na automobile (foto: Kolubarske.rs)
Limeni krov pao na automobile (foto: Kolubarske.rs)
29.07.2023, 07:16

Podneto 16 prijava štete koju je napravilo olujno nevreme

č: | fb:

Oluja koja je pre deset dana pogodila Valjevo nanela je štetu u gradu, ali i u progradskim naseljima i okolnim selima. U nevremenu su oštećeni automobili, krovovi kuća, plastenici, polomljeno je drveće. Šteta još uvek nije procenjena, rečeno nam je u Gradskoj upravi.

 

Zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić kaže da je Komisija za procenu šteta primila 16 prijava štete koju je napravilo olujno nevreme.

 

Najviše prijava, ukupno osam, odnosi se na prokišnjavanja stanova zbog oštećenog krovnog pokrivača ili pomeranja crepa. Šest automobila je oštećeno jer su na njih pali dimnjaci ili stabla drveća. Prijavljena su i oštećenja zasada i plastenika, tri prijave se odnose na četiri plastenika i zasad maline. Građani su prijavili i oštećenje dimnjaka i kalkana.

 

"Komisija za procenu štete je već sutradan nakon oluje, 20. jula bila na terenu kako bi utvrdila razmere štete na teritoriji grada o čemu je 21. jula sačinjen izveštaj i dostavljen načelniku Gradske uprave. Komisija nije izračunavala preliminarnu procenu štete jer je bilo očigledno da razmere nepogode nisu na nivou koji bi opravdao uvođenje vanredne situacija i eventualno obraćanje Vladi Republike Srbije za pomoć", kaže Rosić.

 

Na sajtu Grada objavljeno je obaveštenje da građani o šteti nastaloj kao posledica elementarne ili druge nepogode treba da obaveste predsednika mesne zajednice ili da zahtev predaju na šalteru pisarnice u Gradskoj upravi grada Valjeva. U slučajevima kad se očekuje hitno postupanje treba da pozovu 014/243-273.

 

 

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 21 sati 23 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara