14.08.2023, 06:56

Prijem i nagrade za najbolje đake

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković organizovao je prijem za najbolje đake Valjeva na Gradskom trgu, simbolično na Međunarodni dan mladih.

 

Đaci generacije školske 2021/2022. godine dobili su diplomu i novčani deo nagrade – osnovci 20.000, a srednjoškolci 30.000 dinara. Njima se ova nagrada dodeljuje u okviru nagrade grada Valjeva, kojom se povodom Dana grada Valjeva – 20. marta, nagrađuju najbolji đaci Valjeva za prošlu školsku godinu..

 

Nagradu grada Valjeva je primilo 22 đaka generacije – 16 osnovaca i 6 srednjoškolaca.

 

Vukovci su nagrađeni pametnim satom. Ove godine ima ukupno 104 nosioca diplome "Vuk Stefanović Karadžić"- 66 u osnovnim i 38 u srednjim školama.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je na prijemu za najbolje valjevske osnovce i srednjoškolce pozdravio đake, roditelje, nastavnike i direktore valjevskih škola.

 

"Pozvao sam vas da ovde u centru Valjeva ugostimo i čestitamo najboljim učenicima našeg grada ove i prethodne godine. Dakle, danas ćemo diplomama i novčanim iznosom nagraditi đake generacije prošle školske godine. Ova nagrada se dodeljuje u okviru Odluke o nagradi grada Valjeva za 2022. godinu. Nakon toga ćemo nagraditi vukovce i đake generacije ove školske godine. Nadam se da će vam se svideti pokloni, koji su u duhu vremena i da će vas pogled na njih svakodnevno podsećati na vaš uspeh koji ste do sada ostvarili. Nadam se da će vam ovo biti podstrek da nastavite da vredno radite i u budućnosti. Još jednom vam čestitam od srca i budite sigurni da smo svi mi, kao vaši sugrađani ponosni na sve ono što ste uradili u dosadašnjem školovanju", rekao je gradonačelnik Valjeva.

Aktuelno

Učesnici Večeri jezika (foto: SŠ 1300 kaplara)
Veče za pamćenje 19.05.2024

Putovanje u prošlost, na srpskom i stranim jezicima

I ovog maja, učenici i profesori Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" pripremili su Veče jezika, manifestaciju koja je prvi put održana 2015. godine. Na republičkom takmičenju na engleskom jeziku...