Konferencija za novinare Nove Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare Nove Srbije (foto: Đorđe Đoković)
08.10.2014, 16:32

„Marketing i udvaranje glasačima“

č: | fb:

U Valjevu ništa nije urađeno na sanaciji posledica majskih poplava, smatraju u Gradskom odboru Nove Srbije, uz tvrdnju  da su svi dosadašnji poslovi i nastupi gradskog rukovodstva „čist marketing i udvaranje glasačima“. Poverenik Nove Srbije za Valjevo Radovan Vlajković upoređuje Valjevo sa opštinom Ub gde su, zahvaljujući sposobnom rukovodstvu, sanirani brojni objekti i već je izgrađeno nekoliko kuća. Govoreći o sporoj obnovi u Valjevu, on je skrenuo pažnju na uništeno korito Kolubare, srušene, a još uvek ne izgrađene, kuće u Rebelju, brojna klizišta u gradu, koja nisu sanirana. „Pošteno je reći da nema para, kao što ih i nema, i da je to razlog što se ništa ne radi, nego obećavati i zamajavati narod“, kaže poverenik NS.

U prilog neodgovornom odnosu vlasti i trošenju budžetskih para, Vlajković navodi nekoliko primera loše urađenih radova na infrastrukturi, a glavni krivac je Gradska direkciju.

„Najdrastičniji primer je ulica Marka Kraljevića, koja mora ponovo da se radi, jer je loše urađena podloga. Nakon radova na kanalizacionoj mreži u Jasenici put je neupotrebljiv, a svi putevi, koji su rađeni po nalogu Direkcije za izgradnju, u seoskim mesnim zajednicama nemaju urađene kanale i propuste. Građanin, član Gradskog veća se dogovorio sa meštanima Zlatarića da će im doterati materijal, koga će sami posuti po putu“, navodi Vlajković i poručuje da „ukoliko gradski čelnici ne znaju po kom zakonu i po kojim procedurama se radi putna infrastruktura neka pročitaju priručnik za projektovanje puteva u Srbiji“, a posebno priručnik preporučuje direktoru Gradske direkcije.

Predrag Vuletić je, na konferenciji za novinare, ponovio da 80 zaposlenih u „Krušik Akumulatorima“ zarade nije primilo od 2012. godine, kao i to da im nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno i penziono osiguranje. Vuletić kaže da su zaposleni tužili vlasnike zbog neisplaćenih zarada, stigle su izvršne presude, ali novac nije moguće naplatiti jer je račun fabrike u blokadi. „Najjednostavnije i najbolje rešenje za Akumulatore jeste da se sva potraživanja firme transformišu u vlasništvo države, tako da bi trenutni akcionari postali manjinski i bez vlasti“, predlaže Vuletić. On zaključuje da je jedina nada i ohrabrenje za zaposlene izjava ministra Bratislava Gašića koji je u dva navrata najavio da će biti posla za Krušik Akumulatore.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 42 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 19 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara