Izbori (ilustracija Dušan Arsenić)
Izbori (ilustracija Dušan Arsenić)
17.12.2023, 00:05

Građani biraju parlament, u Vojvodini, Beogradu i 65 lokalnih vlasti

č: | fb:

U Srbiji će 17. decembra biti održani vanredni parlamentarni i lokalni izbori, kao i pokrajinski izbori u AP Vojvodini. Lokalni izbori će se održati u 65 gradova i opština.

 

Prema Odluci o utvrđivanju konačnog broja birača za izbore za narodne poslanike 17. decembra, koju je u petak uveče usvojila Republička izborna komisija (RIK), u Srbiji će u nedelju pravo glasa na vanrednim parlamentarnim izborima imati 6.500.666 birača, koji mogu da glasaju na 8.273 biračkih mesta.

 

Na teritoriji grada Valjeva upisano je 75.292 punoletnih građana koji će glasati na 103 biračka mesta.

 

Republička izborna komisija utvrdila je zbirnu izbornu listu kandidata za učešće na parlamentarnim izborima na kojoj je 18 lista sa 2.817 kandidata predloženih za 250 poslaničkih mesta.

 

Izbore će prati 5.587 domaćih i stranih posmatrača, što je rekordan broj kontrolora na glasanjima održanim do sada.

 

Birališta će biti otvorena u sedam, a zatvaraju se u 20 časova.

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 17 sati 58 minuta

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 5 komentara

Pokret sad (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 37 minuta

Pokret Sad ulaže žalbu i podnosi krivične prijave

Nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) usvojila prigovor jednog birača na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije" i ponišila Rešenje...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 16 sati 36 minuta

Uhapšen osumnjičeni za provalu i krađu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su N. R. (1979) iz okoline Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.