ProGlas (foto: Đorđe Đoković)
ProGlas (foto: Đorđe Đoković)
29.12.2023, 13:08

ProGlas pozvao na protest u subotu kod Terazijske česme

č: | fb:

Inicijativa "ProGlas" zahteva nove izbore na svim nivoima i prekid štrajka glađu opozicionih političara. Poziva i na protest u subotu, u Beogradu.

 

"Pozivamo sve organizacije civilnog društva, sva udruženja građana, sve formalne i neformalne aktivističke grupe da pozovu svoje članove i sve koje poznaju na miran protest protiv gaženja naše izborne volje.

 

 

Naš glas se mora poštovati. Ne pristajemo da nam ga ukradu!

 

 

Potrebni su nam ne samo novi, nego pre svega bolji izbori. To znači da se izborni učesnici takmiče pošteno, a mi građani da glasamo slobodno. Potrebno je jasno da kažemo da ne pristajemo na prekrajanje naše izborne volje, manipulacije biračkim spiskom, organizovane migracije birača, kupovinu glasova, pritiske i ucene!

 

Da nećemo da izdržavamo institucije koje žmure na gaženje zakona, ni da trpimo cinizam onih koji kažu da su izbori 'čistiji nego ikad'.

 

Svi smo potrebni na mirnom skupu koji ProGlas organizuje 30. decembra u 12 časova, u Beogradu, kod Terazijske česme. Pozivamo svih 190.000 potpisnika da dođu i brane svoju izbornu volju", navodi se u pozivu.

 

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 17 sati 44 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 17 sati 44 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...