Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
14.10.2014, 11:38

Terzić autokratski vodi grad

č: | fb:

Gradonačalnik Stanko Terzić je ponovo demonstrirao autokratsko vođenje grada, samovolju, nepoštovanje osnovnih demokratskih principa i urušavanje svih instituacija sistema koje su pod njegovom ingerencijom, izborom svog pomoćnika, smatraju naprednjaci. Šef pravnog tima u valjevskom SNS Mihailo Milutinović kaže da je izborom preko noći Milorada Ilića za pomoćnika gradonačelnika, Terzić nastavio u maniru "da se sve gazi i da se sve baca pod noge".

Milutinović zamera gradonačelniku to što nije udostojio javnost i obavestio je o svojoj odluci. „Ne samo da nije obavestio Gradsko veće, šefove odborničkih grupa, koalicione partnere, nego nije obavestio ni svoje partijske šefove, Đorđa Milićevića i Dragana Jeremića”, kaže šef pravnog tima valjevskih naprednjaka i dodaje da je zbog takvog ponašanja vreme da se gradonačelniku uputi poruka – dosta je!

Ipak, jedna stvar u ovom izboru je dobra, smatra Milutinović, a to je što se Milorad Ilić, pored „verovatno brojnih ponuda i širokog izbora za posao u Beogradu, ipak odlučio da se vrati u svoj grad i pomogne u razvoju Valjeva”.

Milutinović je novinare informisao da su „Krušik Akumulatori” sačuvani i da su stigle prve porudžbine Vojske Srbije i Železnice. On naglašava da je ova Krušikova fabrika spašena zahvaljujući angažovanju SNS, ponajpre narodnog poslanika Slobodana Gvozdenovića, koji je „sa skupštinske govornice tražio od ministra da reši problem u ‘Krušik Akumulatorima’”. Na pitanje Kolubarskih.rs šta je SNS konkretno uradila za spas „Krušik Akumulatora”, Milutinović kaže da je urađeno mnogo toga. „Bilo je na desetine sastanaka u resornom ministarstvu, u Agenciju za privatizaciju išli su naši ljudi sa predstavnicima sindikata, radnici su stalno bili u kontaktu sa našim ljudima... to je stvar koja će biti vrlo brzo razrešena, na zadovoljstvo radnika ‘Krušik Akumulatora’”, kaže Milutinović i dodaje da su „interesi bili ukršteni i da je jak lobi stalno pokušavao, bočnim putevima, da stvar vrati na početak ili da anulira napore SNS, što im na sreću nije uspelo”. Milutinović nije precizirao koji lobi, niti šta znači „vraćanje na početak”.

Na današnjoj konferenciji za novinare šef pravnog tima SNS MihailoMilutinović je zamerio gradskom rukovodstvu što se više ne angažuje u prikupljanju donatorskih sredstava za obnovu korita Kolubare, jer nam, kako reče, „izmiču i šanse i novac”. 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 27 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 16 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.