Pokret sad
Pokret sad
15.05.2024, 16:01

Pokret Sad ulaže žalbu i podnosi krivične prijave

č: | fb:

Nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) usvojila prigovor jednog birača na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije" i ponišila Rešenje o proglašenju te izborne liste, saopštenjem za javnost se oglasio "Pokret sad".

 

U nedostatku političkog takta, znanja i sposobnosti, a u strahu od izvesnog poraza, predstavnici SNS-a u Gradskoj izbornoj komisiji sa svojim trabantima-slugeranjama su doneli odluku o odbijanju liste "Pokret Sad, dr Snezana Mijatović, Djordje Pavlović- DRUGAČIJE"

 

Naša lista u momentu predaje je ispunjavala sve zakonom propisane uslove što je i sama GIK utvrdila donošenjem rešenja o proglašenju liste. Naknadnom pameću predsednika i sekretara GIK-a, a inicirana od strane opskurnih likova izvučenih iz pacovskih kanala političke moći grada Valjeva podneli su prigovore - političke pamflete koji kao takvi sadrže "rekla-kazala" i "čula-videla" dokaze koje su im doturali iz političke kanalizacije ovog grada.

 

"Pokret sad" će uložiti sve zakonom propisane pravne lekove i boriti se za pravdu u ovom gradu. A oni koji se služe šibicarskim i pilićarskim metodama u političkoj borbi zavrsiće upravo tako - odbačeni, zaboravljeni i na otpadu politički izraubovanih likova.

 

Pokret sad obećava krivične prijave protiv svih koji su uzeli učešće u ovom udruženom političkom poduhvatu, zbog onemogućavanja prava na kandidovanje i to počev od podnosioca prigovora, preko predsednika GIK-a Mladena Simovića i sekretara GIK-a Branke Rosić. Pa, neka svoje pravničko umeće i znanje pokažu pred nadležnim tužiocem", navodi se u saopštenju "Pokreta sad".

 

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 4 sati 35 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 6 sati 44 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 6 sati 44 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.