Registracija Prijava preko FB
Rebelj (foto: Siniša Jovanović)
Rebelj (foto: Siniša Jovanović)
26.05.2014, 13:20

Tipske kuće za Rebelj

č: | fb:

Izgradnja tipskih objekata za 16 porodica u selu Rebelj, čije su kuće srušene ili oštećene u klizištu, počeće do kraja nedelje, donatorskim sredstvima. U pitanju su tipske kuće projektnog biroa „Krsmanović“, rađene posle mioničkog zemljotresa, različite kvadrature u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

- Dilema je da li će kuće biti građene u Rebelju ili u Poćuti. Danas će teren obići stručnjaci -geolozi i oni će dati konačnu procenu da li je moguća izgradnja u Rebelju, u delu koji nije zahvaćen klizištem. Meštani Rebelja ne žele da se sele sa dedovine, međutim, ukoliko za njih tu nije bezbedno moraće da prihvate preseljenje - kaže Dragan Jeremić, direktor Gradske direkcije.

Pirgići, Markovići, Pešići, Pantelići i Aleksići ostali su bez domova za samo nekoliko sati, kada su se u ovom selu na Medvedniku pokrenula klizišta.

- Donatori su već obezbedili materijal za dve kuće. Mnogi, pre svega valjevski preduzetnici, žele da pomognu i doniraju građevinski materijal, što nam je trenutno i najpotrebnije. Jedan od njih već je obezbedio 10.000 blokova - kaže Jeremić za Kolubarske.rs.

Aktuelno

Nebojša Tadić (foto: Đorđe Đoković)
Odbornik Nebojša Tadić Pre 7 sati 5 minuta

Inicijativa za formiranje gradskih opština

Odbornik Srpskog patriotskog saveza u Skupštini grada Nebojša Tadić pokrenuo je inicijativu za formiranje opština na teritoriji Valjeva. Predlaže da jedna od prvih gradskih opština bude "Sveti...  · 8 komentara

Koncert (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Zaključak Štaba za vanredne situacije 18.09.2020

Odložiti sve sportske i zabavne manifestacije

Sportske i druge zabavne manifestacije treba odložiti do povoljnije epidemiloške situacije. Mole se sugrađani da ne organizuju veća porodična slavlja u ugostiteljskim objektima i privatnim...  · 4 komentara