Bojan Pajtić (foto: Đorđe Đoković)
Bojan Pajtić (foto: Đorđe Đoković)
22.10.2014, 22:23

Pajtić pohvalio valjevsko „3 - P“

č: | fb:

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Valjevu održao je sinoć prvu Radnu skupštinu na kojoj je usvojen program „Novi valjevski lokal-patriotizam“, koji je pohvalio i predsednik stranke Bojan Pajtić. Uz njega, gosti su bili i potpredsednica Maja Videnović, kao i čelnici Izvršnog odbora DS-a, Goran Ćirić iz Niša i Radoslav Kena Milojičić iz Smederevske Palanke.

Bojan Pajtić na Radnoj skupštini DS u Valjevu

Bojan Pajtić na Radnoj skupštini DS u Valjevu (Foto: Đorđe Đoković)

Obraćajući se prisutnima Pajtić je kritikovao nekompetentnu i nesposobnu vlast naprednjaka (SNS) sa premijerom Vučićem na čelu. On se založio za to da se u Srbiji izvrši revizija diploma i doktorata (zaposlenih) u javnom sektoru, kao i da se donese zakon kojim bi se preispitala odgovornost svih u valsti, od SRJ do lokalnih funkcionera, u poslednjih 25 godina.

Zapitao je koji će to strani investitori doći u Srbiju u kojoj „predsednika države, kako svako malo tvrdi, prisluškuje policija, a premijer je stalno u opasnosti“, a da za to nisu ponudili ni jedan dokaz.

„Od 2000-te do 2014-te u Srbiji nisu smanjivane plate i penzije. To se sada dešava, a nije moralo. Predlog DS-a da se uvedu progresivne stope poreza, pa da se najviše uzima od onih koji najviše i imaju, premijer je ocenio idiotskim! Oni (SNS) su nekompetentni, ne znaju da vode državu“, kazao je Pajtić.

Najavio je da će DS formirati Vladu u senci sa novim ljudima i novim idejama, koja bi građanima trebalo da pokaže da u Srbiji postoji i nova nada u bolje sutra, i založio se za konačno prihvatanje koncepta, koji podrazumeva „znanje, strategiju i kontinuitet“.

O radu Gradskog odbora DS-a u Valjevu govorio je predsednik Duško Rakić, koji je rekao da se valjevske demokrate preživele izborni poraz i „nije ih pojeo mrak“, uz ocenu da DS „nije podlegao primitivizmu“. Izbornim rezultatima nije zadovoljan iako su bili bolji nego u mnogim sredinama u Srbiji.

Program „Novi valjevski lokal-patriotizam“, na kojem je u raznim fazama radilo 80 do 100 ljudi, obrazložili su potpredsednik Dragan Despotović, vođa projekta, i Aleksandar Đukić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora, tvorac konačne verzije. „Sve počiva na 3-P – potencijalima, planiranju i participaciji“, kazao je Đukić.

Bojan Pajtić

Bojan Pajtić (Foto: Đorđe Đoković)

Zanimljivo je bilo i tokom diskusije, odnosno pitanja, koja su članovi postavljali predsedniku Pajtiću. On je kazao da je problem i to što članovi neće da plaćaju članarinu, pa deblokada stranačkog računa ide teže nego što bi morala. Uz to, ni poverioci nemaju više poverenja u obećanja o isplati potraživanja na rate.

„Imam snage da se obračunam sa onima koji narušavaju jedinstvo u DS-u samo je pitanje trenutka kada to treba učiniti kako ne bi bilo kontraproduktivno“, rekao je Pajtić. Posebno se osvrnuo na kritike Gorana Ješića i njegove istupe u javnosti, koje je ocenio da su pre uvrede upućene njemu (Pajtiću), a manje DS-u, što će on otrpeti jer bi „mnogi jedva dočekali nove sukobe u stranci“.

Beležimo i to da je Pajtić kasnio dobrih pola sata zbog snimanja na VTV-u, gde je, mimo očekivanja, bio „mnogo propitivan“. Izvinio se zbog kašnjenja i ocenio kako je dobro da je imao priliku da govori o DS-u u sadašnjem trenutku Srbije s obzirom na to da stranka nema mogućnosti da se često pojavljuje u javnsoti zbog medijske blokade. „Jedna je slika Srbije, koju svakodnevno plasira Vučić, a drugo su istine koje ćete čuti u Briselu ili Berlinu, gde smo bili i gde se sve zna“, dodao je predsednik demokrata.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 19 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 56 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara