Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
12.11.2014, 15:51

Gradska vlast pokušala da „pređe” državu

č: | fb:

Namera gradskog rukovodstva da poveća sebi plate i na taj način nadomeste najavljeno smanjenje od deset posto na zarde zaposlenih u državnoj upravi i javnim preduzećima, što je deo mera Republičke vlade, je u najmanju ruku nemoralna, poručili su valjevski naprednjaci. Šef pravnog tima Mihailo Milutinović je na današnjoj konferenciji za novinare skrenuo pažnju na nemoralan, bahat i nezakonit pokušaj gradske vlasti da odlukom o promeni koeficijenta za obračun i isplatu plata zaposlenih u Gradskoj upravi „pređu“ državu i na taj način zadrže plate u nepromenjenom iznosu, dakle bez minus deset nposto.

„Gradonačelnik Stanko Terzić je sa svojim timom doneo odluku da se povećaju koeficijenti i da se poveća plata zaposlenima u Gradskoj upravi. To pravo su mogli da iskoriste u februaru, pre odluke o zamrzavanju plata i smanjenju od deset posto, ali su priliku propustili”, kaže Milutinović i dodaje da su „hronična neodlučnost, sporost i nedostatak hrabrosti gradonačelnika doveli do toga da se zakasni sa takvom odlukom, a onda se pribegava falsifikovanju”.

Šef pravnog tima valjevskih naprednjaka objašnjava da je odluka o promeni koeficijenata za zaposlene u Gradskoj upravi doneta 1. septembra ove godine, pa je nakon dva meseca poništena „Pošto je to procurelo u javnost, a pri tom je nezakonito, nastupila je panika, pa su brže bolje tu odluku poništili, tačnije 31. oktobra je doneta odluka o stavljanju van snage odluke o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu plata zaposlenih u Gradskoj upravi za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove”, precizirao je Mihailo Milutinović na današnjoj konferenciji za novinare.

Odluka o stavljanju van snage odluke

Odluka o stavljanju van snage odluke

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 18 sati 48 minuta

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada 10.05.2024

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 6 komentara