Registracija Prijava preko FB
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2014, 10:07

Valjevske demokrate za Pajtića

č: | fb:

Dragan Đilas i Bojan Pajtić kandidati su za predsednika Demokratske stranke (DS) na izbornoj skupštini zakazanoj za 31. maj. Kako je saopšteno, Đilasa je podržalo 45 opštinskih i osam gradskih odbora, dok je Pajtića kandidovalo 39 opštinskih i četiri gradska odbora stranke.

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, Gradski odbor DS u Valjevu je sa 11:10 glasova podržao Bojana Pajtića. Na taj način sačuvana je tradicija da se glasa za gubitnika – Vuksanović je svojevremeno u Valjevu imao veću podršku od Đinđića, dok se u nedavnoj trci Tadić – Đilas nije izjašnjavalo, kako bi se priklonilo pobedniku. Moguće je da su se Tadićevci sada priklonili Pajtiću.

Podsećanja radi, Bojan Pajtić je jedini “preživeo” laganje o “aferi Bodrum”, u kojoj je, u Narodnoj skupštini Srbije, dobrano učestvovao. Tada je poslanica Neda Arnerić “glasala” iako je docnije sama priznala da je u to vreme bila na letovanju u turskom Bodrumu!

Centralizovana demokratija

Iz centrale DS je odborima po Srbiji stiglo upozorenje da podatke o tome kako su se izjašnjavali u trci Đilas-Pajtić može davati samo Organizacioni odbor skupštine te stranke! Iz Brozovog “demokratskog centralizma” stigli smo u “centralizovanu demokratiju” stranke koja u svom imenu baštini demokratsko.

Inače, kako je prethodnih dana prenela agencija Beta iz Pajtićevog izbornog štaba, Izvršni odbor DS-a je poništio odluku Organizacionog odbora skupštine o načinu kandidovanja delegata, koji će svojim glasovima birati predsednika i novo rukovodstvo. Razlog, manji odbori iz unutrašnjosti trebalo je da daju više delegata za skupštinu od odbora iz većih gradova.

Aktuelno

Akcija da Valjevo prodiše (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Godinu dana mrtvo slovo na papiru Pre 1 sati 22 minuta

Mere za smanjenje aerozagađenja samo za slikanje

Pre godinu dana odbornici su usvojili 17 mera za smanjenje aerozagađenja. Nijedna nije realizovana, ali to ih nije sprečilo da usvoje novi set mera. Među njima i subvencije za kupovinu kotlova na...  · 1 komentar