Branko Ružić (foto: Đorđe Đoković)
Branko Ružić (foto: Đorđe Đoković)
19.11.2014, 23:22

Kadrovske promene u SPS-u

č: | fb:

Predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a, Branko Ružić, koji je prisustvovao izbornoj konferenciji valjevskih socijalista, poručio je da će predstojeći kongres socijalista, koji će se održati 14. decembra, biti i u znaku kadrovskih promena.  

„Deveti kongres Socijalističke partije Srbije vidimo kao istorijsku šansu, ali i istorijsku odgovornost za preuzimanje barjaka socijal-demokratske i socijalističke ideje u Srbiji. Na ovom Kongresu sprovešćemo i svojevrsnu kadrovsku obnovu partije, koja automatski ne znači da ćemo se odreći one naše dobitne formule – spoj mladosti i iskustva. Neko iz Kolubarskog okruga konačno će se naći na jednoj od najodgovornijih funkcija u Socijalističkoj partiji Srbije u Beogradu“, najavio je Ružić ne precizirajući ko bi to mogao da bude. Prema nezvaničnim informacijama, koje su se čule i večeras, ozbiljan kandidat, uz podršku i Beograda, za predsednika Izvršnog odbora GO SPS-a je Dragan Jeremić, predsednik Okružnog odbora SPS-a.

Na pitanje novinara da li je kadrovska obnova to što je Đorđe Milićević ponovo predsednik valjevskih socijalista, a Ivica Dačić će ponovo biti prvi čovek SPS-a i to bez protvkandidata, Ružić odgovara da „tim koji pobeđuje se ne menja“.

„Đorđe Milićević je zaslužio da bude ponovo predsednik valjevskih socijalista. Što se tiče Dačića, nema razloga da ima protivkandidata, jer je to lider sa vizijom, koji ume da promoviše i kanališe politiku SPS-a, lider koji poprima značajan kredibilitet i na međunarodnom planu. Kadrovska obnova partije ne svodi se isključivo i samo na partijsko rukovodstvo u Beogradu“, zaključuje predsednik IO GO SPS-a.

Ružić nije odgovorio na pitanje da li pretenduje na neku partijsku funkciju, rekavši da “još uvek nisu poznate sve nominacije, nakon kojih će se kandidati opredeliti“. On je podsetio da je u dva mandata obavljao funkciju predsednika Izvršnog odbora GO, kako reče, u interesu stranke. „Tu funkciju sigurno više neću obavljati, a šta ću biti, to ćemo tek videti“, poručio je Branko Ružić.

Rezervni nivo plata i za „Srbijagas“

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs kako komentariše najavu ministra finansija Srbije Dušana Vujovića da javna preduzeća, koja ostvaruju gubitke, od 1. januara neće moći da isplaćuju pune plate, kao i to što je na pitanje novinara da li se to odnosi i na „Srbijagas“, Vujović odgovorio - „Na njih, posebno“, Branko Ružić kaže da je to dobro za Srbiju, ali pod uslovom „da se na jedan činjenični i istinit način ustanove svi mogući potencijali, kao i mogućnosti da javna preduzeća ostvare profit“.

Kada je reč o „Srbijagasu“, Ružić smatra da je teško napraviti profit kada se gas kupuje po jednoj, a prodaje po drugoj ili nižoj od nabavne cene. „Ne znam na koji način neko očekuje da se tu napravi profit“, kaže Ružić i naglašava da,  svakako, postoji prostor za uštedu i bolje poslovanje i u „Srbijašumama“, EPS-u, Železnicama Srbije, ali pod uslovom da na čelu tih javnih preduzeća dođu uspešni menadžeri.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 47 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 42 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...