Slobodan Gvozdenović (foto: Kolubarske.rs)
Slobodan Gvozdenović (foto: Kolubarske.rs)
12.12.2014, 23:11

Nesposobna vlast budžet donosi u poslednji čas

č: | fb:

Srpska napredna stranka smatra da su sve odluke, koje su donete na sednici Skupštine grada 28. novembra nakon prekida zasedanja, nelegalne, kao i to da je sednica namerno prekinuta kako bi vladajuća većina izbegla diskusiju odbornika SNS o smanjenju poreza na imovinu. „U vreme kada se smanjuju penzije i plate, smatramo da je porez na imovinu nerealan i visok. Zato predlažemo da porez za 2014. ostane na nivou  2103, a svima koji su platili preko toga, to će biti akontacija za sledeću godinu“, kaže poverenik SNS Slobodan Gvozdenović. Na naše pitanje da li je naprednjacima priliku da u Skupštini kritikuju predlog o porezu za sledeću godinu uskratio predsednik parlamenta Mihailo Jokić, koji je prekinuo sednicu, Gvozdenović kaže da je predsednik postupio po zakonu. „Mogućnost diskusije odbornicima SNS uskratila je aljkavost službi koje nisu pribavile mišljenje ministarstva o mogućnosti zamene odborničkog mandata“, kaže Gvozdenvić i dodaje da nije predsednik taj koji traži mišljenje ministarstva.

Slobodan Gvozdenovć najavljuje da će nakon konsultacija sa Izvršnim odborom stranke odlučiti da li će se žaliti Upravnom sudu zbog nelegitimne sednice, koju je vladajuća većina nastavila i nakon prekida. Na naše pitanje zašto to već nisu uradili, Gvozdenović to odlaganje objašnjava izborima u Mionici i naglašava da Izvršni odbor SNS ne zaseda svaki dan. „Imamo dosta posla u Mionici, mi kao najveći odbor u Kolubarskom okrugu, kako bi sve organizovali da te izbore ubedljivo dobijemo“, kaže Gvozdenović i dodaje da će uskoro predsednika Tomislava Nikolića i koordinatora za Zapadnu Srbiju Darka Glišića lično izvestiti o tome šta se desilo na toj „famoznoj sednici“.

Gvozdenović je kritikovao vladajuću koalciju i zbog toga što usvaja budžet za narednu godinu „u poslednji čas“, što je u Valjevu, kako kaže postala praksa. „Donošenje budžeta možemo očekivati tek oko 25. decembra i jasno je da nije bilo kordinacije između izvršne vlasti i onih koji projektuju budžet. U Kragujevcu je budžet usvojen već 2. decembra“, kaže Gvozdenović i prstom upire u gradonačelnika Stanka Terzića kao najodgovornijeg za „aljkavost i nemar u radu lokalne vlasti, koja se provlači već duži period“. Na pitanje Kolubarskih.rs da li je možda razlog što gradsko rukovodstvo kasni sa donošenjem budžeta to što je kasnilo upustvo Ministarstva finansija po kome se priprema budžet za narednu godinu, koje je tek nedavno dostavljeno lokalnim samoupravama, Gvozdenović kratko odgovara da to nije razlog.

Konferenciju za novinare poverenik SNS u Valjevu Slobodan Gvozdenović je zaključio pitanjem-konstatacijom: „Da li ovaj grad ima deset ljudi koji mogu da pokažu da budućnost nije sudbina, nego izbor. Ako ih ima onda ostali mogu da budu onakvi kakvi jesu!“

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 17 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...