Borislav  Stefanović (foto: Đorđe Đoković)
Borislav Stefanović (foto: Đorđe Đoković)
10.02.2015, 23:54

Srbija, zemlja socijalne pravde

č: | fb:

Jednakost, solidarnost, socijalna pravda, izlazak iz bede, posao, deo su programa koji potpredsednik DS Borislav Stefanović nudi svojoj stranci na usvajanje, a večeras ga je predstavio Valjevcima, članovima i simpatizerima demokrata, koji su u velikom broju došli da čuju sadržaj programa, a sudeći po njihovim reakcijama, i da ga podrže.

Tribina DS-a

Tribina DS-a (Foto: Đorđe Đoković)

„Moja dužnost je, kao potpredsednika, da na taj način delujem, dakle da predlažem i nudim program ili predlog puta kojim bi mogli da se krećemo kako bi izašli iz ove teške situacije. Nemam očekivanja da će jednoglasno i u celosti biti prihvaćen, i u krajnjem slučaju i ne treba ni da se svi slože sa mnom. Jednostavno otvaram jednu političku debatu u okviru DS-a, ali mi je drago da se ta debata otvorila i u Srbiji, među građanima“, kaže Stefanović i dodaje kako sada ima mnogo spekulacija i dileme da li je taj program grčka Siriza.

„To samo pokazuje koliko i naši građani žele nešto novo, drugačije i bolje. Do sada su sve političke elite, uključujući i elitu iz DS, pravile ogromne greške, jer su se bavile ličnim interesima, a ne onim što građanima zaista treba. A građanima treba jednakost, solidarnost, izlazak iz bede, i treba im posao. A to im sigurno neće biti obezbeđeno na način kako to danas radi Aleksandar Vučić, ali ne i na način kako smo mi u DS radili od 2008. do 2012.godine. Primena neoliberalnog grabljivog kapitalizma u situaciji gde se samo gleda kako doći do profita, mislim da je nešto što su građani prozreli i videli da to ne funkcioniše. Zato su malobrojni oni koji izlaze na izbore nego razočarani sede kod kuće. Treba da im damo nadu i da im damo put do konačne pobede slobode u ovoj zemlji, koju ćemo morati sami izvojevati“, rekao je Stefanović u razgovoru sa novinarima.

Potpredsednik demokrata kaže da je njegovo gostovanje u Valjevu deo kampanje da razgovara sa što više građana, da im objasni na koji način Srbija može da izađe iz ekonomske i socijalne krize. „Da objasnimo sve loše poteze ove vlasti, a sada je evidentno da su ti loši potezi građanima pred očima svaki dan, da objasnimo kako doći do posla i, konačno, kako Srbija da izađe iz ove propasti, bede i nejednakosti u kojoj živimo. Namera je i da razvlastimo oligarhiju koja vlada ovom zemljom, oligarhiju i povezanost sa poslovnim banakama, da građanima objasnimo kako mogu da žive od svog rada, da im pomognemo da vrate preskupe kredite i da ljudi kojima su smanjene plate i penzije pronađu način za boljitak“, kaže Borislav Stefanović i poručuje da demokrate mogu da rade mnogo bolje i drugačije, nego što su radile dok su bile na vlasti, a pogotovo bolje i drugačije od ove vlasti pod kojom propadamo sve više.  

Borislav Stefanović

Borislav Stefanović (Foto: Đorđe Đoković)

Potpredsednik DS Borislav Stefanović je naglasio da program koji on nudi ne znači rušenje predsednika stranke Bojana Pajtića. „Imam jasan programski predlog, koji ću dati stranačkim organima da se izjasne o tome. U DS je potpuna sloboda u mišljenju, ali i u neslaganju oko određenih pitanja, a sve sa ciljem da dođemo do prave politike, koja će građanima Srbije obezbediti bolji život“, rekao je novinarima potpredsednik DS Borislav Stefanović.

Program, koji će Stefanović ponuditi svojoj partiji je ozbiljan, zasnovan na realnim potrebama i mogućnostima građana Srbije, sprovodljiv i što je najvažnije program budućnosti. Jednakost i solidarnost, više novca iz budžeta za obrazovanje, privredu, zdravstvo. Sputavanje lihvarskih banaka, jačanje poreske uprave, oporavak institucija, izbacivanje stranaka iz javnog sektora, ukidanje partijskog zapošljavanja, umesto skupštine birati gradonačelnika i gradsko veće... samo su neki od delova programa potpredsednika DS Borislava Stefanovića.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 1 sati 30 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 6 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar