Slobodan Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2015, 11:28

Kozmetički Poslovnik

č: | fb:

“Skupštinska većina predlaže novi Poslovnik o radu, koji zapravo i nije novi, jer ne sadrži suštinske promene”, kaže odbornik DS Slobodan Pavlović. On naglašava da je reč o kozmetičkim promenama i dodaje da je prethodni Poslovnik bio dobar, ali je problem bio u njegovoj primeni. Navodeći neke, nazovimo, promene, je to što osim gradonačelnika i predsednika Skupštine grada, niko ne može govoriti duže od pet minuta.

“Međutim, šta se dešava ukoliko gradonačelnik nije na sednici, a umesto njega neku važnu temu obrazlaže zamenik gradonačelnika? Da li je i njemu vreme izlaganja ograničeno na pet minuta? Po ovom Poslovniku jeste”, kaže Pavlović i najavljuje da će “nelogičnosti predloženog Poslovnika obrazložiti na sednici Skupštine grada u petak”. Jedina novina, koja je za pohvalu, po Pavloviću je to što odbornici neće moći da se javljaju pre nego je utvrđen dnevni red, kao i između tačaka dnevnog reda pre otvaranja rasprave. “To je dobra promena, ali nije suštinska. Suština je primena Poslovnika”, ponovio je odbornik demokrata u Gradskoj skupštini Slobodan Pavlović.

Inicijativu za promenu Poslovnika o radu Skupštine pokrenula je odbornička grupa SPS.

Odluku o promeni Poslovnika, iz 2009. godine, doneli su odbornici lokalnog parlamenta jednoglasno i na brzinu na sednici, koja je održana 4. jula. Na toj sednici, pored verbalnog sukoba, psovki i uvreda, zamalo nije došlo i do fizičkog obračuna. Odbornici su smatrali da je za takvu atmosferu “krivac” Poslovnik i zato odlučiše da ga menjaju, verujući da će novi Poslovnik doneti i novo ponašanje u skupštinskoj sali.

Sednica Gradske skupštine - Prijateljsko ubeđivanje: Bradić, Krstić i Ilić

Sednica Gradske skupštine - Prijateljsko ubeđivanje: Bradić, Krstić i Ilić (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 15 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 4 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.